• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 700
      g růžičková kapusta očištěná
    • 150
      g slanina plátky - anglická nebo americká
    • 2
      lžíce mandle plátkové
    • máslo ořechové
    • 285
      ml smetana ke šlehání nejlépe 40%

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba vaření záleží na velikosti kapustiček). Na velké pánvi na másle s olejem si opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu a vaříme dohromady 2-3 minuty. Několikráte opatrně promícháme. Přidáme smetanu a opět necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.
2
To celé dáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou, smíchanou s parmezánem a necháme v troubě péct 20 minut - dohněda - smetana nám mezitím zhoustne a probublává strouhankou. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odstát - dokud se var smetany neutiší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • S | 29. 1. 2016 13:49

    Co je to ořechové máslo? Je to pasta z rozmixovaných ořechů nebo klasické máslo smíchané s ořechy...?

  • Klára | 26. 1. 2016 21:20

    Co k tomu za přílohu? Brambory?

  • misnez | 16. 2. 2015 20:08

    Asi není dietní, ale tenhle hřích si zopakuju ráda. Luxusní!!!!!

  • boriscina | 25. 1. 2015 18:46

    exelentní!Když se dodrží recept a nehledají se náhražky,tak je "žůžo labůžo" Na steaku jsem si takhle nepochutnal. ;-)

  • Tomáš | 3. 2. 2014 22:28

    Bohužel jsem až při přípravě zjistil, že nemám citron a tudíž ani šťávu z citronu, ale nevadí - výsledek vynikající! :-)

  • frisanekelinka | 7. 1. 2014 14:51

    Opravdu vynikající, je to snad nejlepší recept z růžičkové kapusty, který jsem kdy jedla. Dávám jedničku s hvězdičkou několikrát podtrženou :-)

  • majda | 16. 10. 2013 14:22

    docela dobrý,ale větry byly taky pěkný haha :-\

  • tito | 16. 10. 2013 13:27

    klidně přidám příště víc slaniny, výborné :-)

  • lennetfrigg | 2. 3. 2011 18:43

    Výborný recept, jak jíst růžičkovou kapustu :-)

  • Alf | 4. 12. 2010 12:23

    dědek oslizlej je tvůj táta

  • Hanka | 8. 12. 2007 21:56

    Vyzkoušela jsem a je to vynikající

  • Anonym | 25. 11. 2007 23:24

    No že se teda ten dědek oslizlej montuje i do vaření, jsem teda netušila.

  • Ivana Přikrylová | 25. 11. 2007 22:05

    Kapustičky miluju, určitě to bude moc dobré, vyzokouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Mandle Máslo Růžičková kapusta Slanina Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

173
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
47
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
42
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact