• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená rajčata s mozzarellou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená rajčata s mozzarellou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks rajčata (Velká)
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta (Nebo jiná kořenící směs)
    • 1
      lžíce bazalka
    • 375
      g mozzarella
    • 1
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a plátky mozzarelly. Posypeme kořenící směsí, pepřem a bazalkou. Pokapeme olejem a asi 20 minut zapékáme. Podáváme s čerstvou bagetou.

RADA: Domácí kečup hotový do hodiny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sedmikráska | 18. 5. 2014 09:26

    Také se chci zeptat, kde jsem mohla udělat chybu? Rajčata se sýrem úplně plavala! Jinak chuťově to nebylo špatné :-)

  • bobi | 16. 1. 2014 18:54

    Taky se mi vypekla voda, doporučuji solit poté. Jinak ňamka. :-)

  • alfy99 | 23. 12. 2013 18:04

    do prdele i s receptem.....mozzarela pustila za 15min tolik štávy že z toho byla polívka OMG škoda mozzareli i rajčat ....RADĚJI SNÍST SUROVÉ......LÍP CHUTNAJÍ ....PRCAT NA RECEPT 4- :-S

  • tina.the.chef | 6. 4. 2013 20:36

    Super recept! Nejsem fanda vegety, tudíž jsem jí vynechala a solila až při servírování. Moc mi chutnalo :-*

  • poklipo | 9. 3. 2013 20:42

    Rajčata se sýrem při pečení úplně plavaly, ikdyž sůl ani vegeta v míse nebyla. Kde byla chyba, prosím? Záleží na druhu mozzarelly?

  • caravell | 25. 2. 2013 17:46

    Dělám podobně, akorát nedávám vegetu. Solím až před servírováním. Když se přidá sůl před zapečením, rajčata pustí zbytečně moc vody.

  • Petra | 2. 2. 2013 21:07

    Tepelně upravená rajčata a třeba i kečup získávají velmi zdravou látku lykopen, ktera v čerstvých rajčatech není.

  • Anonym | 24. 7. 2012 18:24

    Jidlo bylo vytecne, ale radi bychom zkratili dobu peceni o deset minut, protoze to bylo moc rozvarene.

  • eva70 | 26. 1. 2012 12:35

    :-[ je to vynikajicí a lehké <:-)

  • katuskabeluska | 10. 11. 2011 23:14

    není pravda...o rajčatech teda nevím, ale třeba právě z mrkve dostanete vitamíny uvařením :-)

  • Markéta | 5. 9. 2011 11:28

    Tepelnou úpravou se vitamíny v rajčatech "nezabíjí", právě naopak - rajčata je nejlepší upravit tepelně, jelikož pak se z nich dostane nejvíce vitamínů.

  • Merryllama
    Merryllama | 8. 4. 2011 19:49

    Dobrá lehká večeře, ale mužským se nelíbilo, jak se ta mozzarela roztehla a "táhla" se. Ono se jim taky člověk nezavděčí. Nejlepší ale bylo vyjídat tu šťávu čerstvou bagetou. :) Děkuji za recept

  • katerina | 27. 11. 2010 18:36

    nic nemuze byt zdravejsiho nez cerstva syrova zelenina,ale jednou za cas proc ne

  • Jarka O. | 8. 2. 2010 07:52

    Kateřino, já jsem četla, že právě tepelnou úpravou na trošičce tuku - ovšem krátkodobou - se z rajčat využije nejvíc tělu prospěšných látek.

  • katerina lipkova | 7. 2. 2010 14:34

    Mooc dobre,i kdyz me je lito "zabijeni"vitaminu v rajcatech,ale mnamka

  • majda h. | 12. 10. 2009 07:11

    Musím potvrdit, že je to výborný recept. Dávám méně sýra, ale pořád je to mňamka.

  • Irena Klasová | 3. 10. 2008 12:17

    Vyzkoušela jsem na večeři a bylo to fakt výborné. Dnes opět zopakuji.

  • Nikol | 30. 1. 2007 15:00

    Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající. Výborná lehká večeře.

  • Jolana Fričková | 15. 1. 2007 21:09

    Výborné dělala jsem k večeři,v nejbliší době zopakuji.Podávala jsem s opečeným toastovým chlebem.Mňam

  • Alena | 16. 8. 2006 13:52

    Skvělé, moc mi chutnalo. Jako přílohu jsem si dala opečený toastový chléb.

  • Anonym | 11. 7. 2006 13:45

    Výborná příloha je bagetka nakrájená na proužky, namazaná máslem s utřeným česnekem a zapečená v troubě. Dále ledový salát s česnekovým dipem (zakysaná smetana, prolisovaný česnek, sůl, pepř a petrželka).

  • Alice | 5. 1. 2006 18:58

    mňam...dělala jsem hned dvakrát po sobě;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Mozzarella Olivový olej Pepř drcený Rajčata Vegeta

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

110
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
50
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
41
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
34
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
32
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Exmanželka Trojana Klára: Rozvod jí zachránil život! Bolela ji krev v těle

Exmanželka Trojana Klára: Rozvod jí zachránil život! Bolela ji krev v těle

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Zapečená růžičková kapusta podle…
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
  • Recepty.cz
  • Zapečená rajčata s mozzarellou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact