• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená plněná rajčata
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená plněná rajčata

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
6fotografií
Nahrát fotku
 

Zkuste plněná rajčata tak trochu jinak. Jsou plněná rýží na způsob srbského rizota a doplněná koprem. Pokud ale mezi příznivce kopru nepatříte, vynechte ho a nahraďte jinými čerstvými bylinkami.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks rajčata velká masitá
    • olivový olej na opečení a pokapání
    • 1
      ks cibule velká
    • 500
      g mleté maso mix hovězího a vepřového
    • 200
      g rýže parboiled v suchém stavu
    • 1
      lžíce mletá paprika sladká
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      stroužek česnek
    • 450
      ml vývar
    • 2
      lžička tymián
    • 2
      lžíce kopr čerstvý, nasekaný
    • 1
      lžíce petrželová nať nasekaná
    • balkánský sýr nebo feta, na posypání
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a nakrájejte je na menší kousky.
2
Dále připravte náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte mleté maso, které dochuťte solí a pepřem a orestujte.

RADA: Jak připravit mleté maso, aby bylo chutné a šťavnaté?

3
K masu přidejte vydlabané kousky rajčat, rýži, sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak a chvíli společně restujte. Nakonec přilijte vývar a duste, dokud není rýže měkká - průběžně rýži kontrolujte, aby se nepřipálila, a zároveň dávejte pozor, abyste ji nerozvařili. Nakonec rýži dochuťte bylinkami – koprem, petrželkou a tymiánem.
4
Rajčata naplňte připravenou směsí, posypte sýrem, přiklopte vrchním dílem rajčat, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na grilovací program na cca 220 stupňů, dokud rajčata nezměknou a nejsou opečená.

RADA: KVÍZ: Kolik toho (ne)víte o rajčatech?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená rajčata s mozzarellou

Zapečená rajčata s mozzarellou

Rajčata plněná masem

Rajčata plněná masem

Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji

Karamelizovaná rajčata v olivovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Oběd Večeře Pečení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Česnek Cibule Kopr Mletá paprika Mleté maso Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rajský protlak Rýže Parboiled Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Tzaziky

Tzaziky

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

285
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z…
20
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Zapečená kuřecí rolka II.
Zapečená kuřecí rolka II.
Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Zapečená plněná rajčata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact