• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená dobrota

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená dobrota
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • kuřecí maso řízek (nebo krůtí)
    • 5
      ks brambory větší
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • provensálské bylinky
    • petrželová nať
    • smetana nebo mléko
    • 4
      kostka tavený sýr asi
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými brambory, lehounce posypeme grilovacím kořením.
2
Mezitím na pánvi zahřejeme smetanu nebo mléko a rozpustíme sýr, přidáme provensálské koření asi jednu lžičku a stejné množství sušené petrželky, necháme prějít varem. Omáčkou zalijeme maso s brambory a dáme do trouby zakryté alobalem. Pečeme do změknutí brambor. Dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit
3
Poznámka: tento recept jsem vymyslela, když už jsem nevěděla co uvařit, manželovi moc chutnalo, snad bude i vám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maslicko | 28. 9. 2011 15:41

    pridali jsme cibuli a americke koreni na brambory. Možná jsem to přehnali s mlíkem, ale i tak to bylo dobré :)

  • Iva Rácová | 29. 8. 2007 08:34

    Výborné, přidala jsem brokolici. Jen se zaprášilo...

  • ivekre | 29. 1. 2007 19:54

    Skvělý recept! Moc jsme si s přítelem pochutnali. Přidala jsem jen navíc cibuli nakrájenou na kolečka a česnek a nemělo to chybu :-)

  • Blanka | 10. 10. 2006 09:50

    Z přípravy nedělního oběda mi zůstaly odřezky krůtích prsou a potřebovala jsem udělat rychlou večeři. Díky tomuto receptu jsme měli výtečnou pochoutku!!! Hanko, díky.

  • Hana Tomešová | 12. 12. 2005 12:32

    Z mléka a sýru se udělá hustější omáčka. Toho mléka dát jen takové množství aby se dal sýr dobře rozpustit.

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 21:36

    Na to mléko pozor,chvíli jsem to zapékala pod pokličkou a mléko přeteklo.Jinak je to recept na 1

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 19:53

    moc by mě zajímalo kolik se tam dává toho mléka. Děkuji

  • Věra | 2. 12. 2005 14:05

    trochu bych to přichutila cibulí na kroužky a dala pod maso ? Jinak to může být lahoda :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Provensálské bylinky Smetana Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Čínská rýže

Čínská rýže

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Výborná pizza

Výborná pizza

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

669
Máslové řízky
Máslové řízky
652
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
538
Dýňová tortila
Dýňová tortila
90
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažák z hrnku podle…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact