• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená dobrota

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená dobrota
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • kuřecí maso řízek (nebo krůtí)
    • 5
      ks brambory větší
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • provensálské bylinky
    • petrželová nať
    • smetana nebo mléko
    • 4
      kostka tavený sýr asi
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými brambory, lehounce posypeme grilovacím kořením.
2
Mezitím na pánvi zahřejeme smetanu nebo mléko a rozpustíme sýr, přidáme provensálské koření asi jednu lžičku a stejné množství sušené petrželky, necháme prějít varem. Omáčkou zalijeme maso s brambory a dáme do trouby zakryté alobalem. Pečeme do změknutí brambor. Dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit
3
Poznámka: tento recept jsem vymyslela, když už jsem nevěděla co uvařit, manželovi moc chutnalo, snad bude i vám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maslicko | 28. 9. 2011 15:41

    pridali jsme cibuli a americke koreni na brambory. Možná jsem to přehnali s mlíkem, ale i tak to bylo dobré :)

  • Iva Rácová | 29. 8. 2007 08:34

    Výborné, přidala jsem brokolici. Jen se zaprášilo...

  • ivekre | 29. 1. 2007 19:54

    Skvělý recept! Moc jsme si s přítelem pochutnali. Přidala jsem jen navíc cibuli nakrájenou na kolečka a česnek a nemělo to chybu :-)

  • Blanka | 10. 10. 2006 09:50

    Z přípravy nedělního oběda mi zůstaly odřezky krůtích prsou a potřebovala jsem udělat rychlou večeři. Díky tomuto receptu jsme měli výtečnou pochoutku!!! Hanko, díky.

  • Hana Tomešová | 12. 12. 2005 12:32

    Z mléka a sýru se udělá hustější omáčka. Toho mléka dát jen takové množství aby se dal sýr dobře rozpustit.

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 21:36

    Na to mléko pozor,chvíli jsem to zapékala pod pokličkou a mléko přeteklo.Jinak je to recept na 1

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 19:53

    moc by mě zajímalo kolik se tam dává toho mléka. Děkuji

  • Věra | 2. 12. 2005 14:05

    trochu bych to přichutila cibulí na kroužky a dala pod maso ? Jinak to může být lahoda :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Provensálské bylinky Smetana Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
13
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
13
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact