• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks cuketa menší
    • 2
      ks mrkev střední
    • 20
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • eidam sýr
    • bazalka
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Kolečka mrkve vaříme cca 5 minut v osolené vodě. Brokolici rozebereme na větší růžičky a spaříme na 10 minut v páře. Na dno pekáčku či zapékací misky poklademe plátky másla, na ně rozložíme na plátky nakrájenou cuketu, posypeme bazalkou, mírně osolíme a opepříme. Potom kolečka mrkve, nakonec spařenou brokolici a opět posypeme bazalkou.
2
Vejce smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí prolijeme zeleninu. Případně poklademe zbylé plátky cukety jako poslední vrstvu. Soli podle chuti, není třeba přehánět, lze v klidu dosolit až na talíři.
3
Přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a necháme péct v předehráté troubě cca 30 minut při 180 st.
4
Pak odkryjeme, poklademe plátky eidamu a necháme ještě dalších 5 minut zapéct. Podáváme buď samotné nebo s brambory (netřeba mastit máslem), ale hodí se i rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • flouver | 13. 4. 2012 15:05

    tak sem to take zkusila presne podle toho navodu :) jen sem zmenila cuketu a dala lilek ale chutna to vyborne take sem to trochu zalila vodou z brokolice :)

  • Xyruxx | 6. 11. 2010 18:25

    Jsem rád, že jste to zkusila, a že chutnalo. Mě to jen tak napadlo, co bylo doma. Určitě vyzkouším příště s tím červeným vínem, to zní dobře, a určitě to bude zdravější. :-)

  • Karolína Hanzalová | 12. 5. 2010 20:58

    Místo másla dávám olivový olej a místo smetany podlévám červeným vínem, doporučuji. Jinak výborná kombinace zeleniny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brokolice Cuketa Eidam sýr Máslo Mrkev Pepř celý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

14
Strouhaný kakaový koláč
Strouhaný kakaový koláč
13
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
11
Cuketové placky
Cuketové placky
10
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
10
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny
Těstoviny s omáčkou z…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact