• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice Může být i mražená
    • 300
      g tvrdý sýr Eidam, gouda...
    • 2
      ks párky (Nejlépe kuřecí)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo Na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny, jednu nakrájíme na malé hranolky, druhou nastroháme na jemno. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe brokolici na ni cibuli, párek a sýr nakrájený na hranolky.
2
**Uvaříme bešamel**: lžíci másla rozpustíme, přimícháme mouku, zalijeme hrnkem mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme na chvíli z plotny. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr (malou hrstičku odložíme stranou), vrátíme zpět na plotnu a necháme všechen sýr v bešamelu rozpusit. Sundáme z plotny a mícháme až je bešamel vlažný (poznáme to tak ,že v něm udržíme prst), poté do něj vmícháme žloutek.
3
Bešamelem zalijeme brokolici, povrch posypeme sýrem a v troubě zapečeme do zlatova. Místo brokolice můžeme použít i květák.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 12. 7. 2011 20:55

    Doporučuji, chutnalo i manželovi, který brokolici nesnáší:-) jídlo už vaříme pravidelně.

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 11:38

    Dělala jsem bez párků, bylo to dobré, ale zas nic převratného...na dně formy mi zůstala voda, jeslti z brokolice nevím, ale raději bych, aby to bylo pěkně vypečené celé a ne jen vrch..

  • Klára | 16. 2. 2007 19:41

    Jdu to vyzkouset a zitra dam vedet

  • Martina S. | 1. 5. 2006 13:36

    Velice dobré. Do bešamelu jsem ještě zamíchala půl kelímku zakysané smetany. Je to dobrota.

  • David Novotný | 11. 4. 2006 14:43

    Tak jsem to dnes uvařil. Nato jak jsem se toho bál tak to bylo vynikající. Doporučuji.

  • Alice | 2. 11. 2005 19:44

    vynikající...nikdy nezbyde

  • Karel Dvořák | 21. 5. 2005 13:53

    Velice dobré!všem doporučuji!!I těm kdo nemají rádi brokolici.Toto jídlo už vařím podruhé v týdnu.

  • robert kubala | 17. 11. 2004 15:34

    Velmi chutné jídlo. Žádný spolubydlící si nestěžoval :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Párky Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Ruské vejce

Ruské vejce

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z…
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
20
Bryndzové noky
Bryndzové noky
16
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact