• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žampiónový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Žampiónový guláš

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampiónový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce paprika
    • 0,50
      kg žampiony
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca 20 min. dusíte. Potom přilijete mléko. Do šlehačky přidejte mouku na zahuštění, prokvrdlejte a nalijte též do hrnce. Nezapoměňte často míchat, jinak se vám přichytí a nebo by se vám zdrcla šlehačka. Chutná s houskovým knedlíkem, ale i s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionový koláč

Žampionový koláč

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Jemný žampionový krém

Jemný žampionový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nama | 14. 2. 2012 11:50

    tak jsem včera dělala a dnes jsem to měla k obědu. sice nevím jestli to nazývat gulášem,ale to je detail. dávám za 1, mě chutnalo, bylo to lehké, rychlé. dle rad jsem dala masox a příště možná udělám obměnu, že přidám kuřecí maso, podáváno s těstovinou . ukládám do receptů a děkuji :-)

  • Peter Anetta | 17. 4. 2009 10:41

    Místo sladké jsem tam dal zakysanou smetanu, protože jsem neměl sladkou a nechtělo se mi do obchodu. Bylo to dobré i tak.

  • mirek klubrt | 7. 3. 2009 12:45

    Byl výborný závám za jedna,ale potom to mytí nádobí...

  • Standa Jirásek | 7. 11. 2007 16:32

    Takto podobně děláme již několik let růžovky. Včera jsme to zkusily ze žampiónů a chce to opravdu na dochucení přidat masox. Bylo to výborné, dnes jsem si to dal znovu a místo knedlíků jsem jako přílohu použil těstoviny. Nemá to chybu!!!

  • kamila Joachimova | 30. 5. 2006 12:13

    Dnes jsem recept vyzkoušela,je SUPER,doufám,že rodině bude taky chutnat.Těším se na léto,až to vyzkouším z čerstvých hub.

  • Jiřina | 24. 1. 2006 09:04

    Dá se to vylepšit přidáním masoxu do základu, to mlíko se dá nahradit vodou a je to potřeba fakt dobře provařit po zahuštění, jinak to vskutku nemá chuť.

  • Pavlína Svitáková | 18. 1. 2006 07:31

    Zkusila jsem je dobrý,ale z lesních hub musí být lepší.Přidala jsem prášek ze sušených hub,který si připravuji, když je dost hub.Výborně to dochutil !Zkuste.

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 13:06

    Lukáš, šampiňóny sú na takéto jedlo dosť nevýrazné. Urobte v lete z lesných húb a uvidíte, že je to ozaj dobrota.

  • Lukáš | 17. 1. 2006 12:37

    udělal jsem to jak se tu píše a nemá to žádnou chuť.

  • Jitka | 8. 1. 2006 18:40

    Mouku jsem rozmixla už v mlíce, provařila a smetanu dala až na konec. Když je mouka provařená pořádně, smetana se nikdy nezdrcne.Jinak dobrota.

  • Jana | 28. 11. 2005 09:19

    Zkoušela jsem včera. Přidala jsem také anglickou slaninu a gulášek byl výborný, dávám za 1!

  • lenka | 24. 11. 2005 12:02

    Guláš?Je to spíš houbová omáčka s paprikou,no dobrý,ale že bych byla nějak nadšená,tak to teda ne!

  • libor morcinek | 23. 11. 2005 17:18

    Dobrota, ale z cervenych kozaku je lepsi.

  • Alena H. | 23. 11. 2005 16:51

    Guláš jsem vyzkoušela - všem doporučuji, je vynikající, velmi dobrý s houskovým knedlíkem a ještě lepší s chlebem

  • Eva | 23. 11. 2005 03:18

    Bylo to dobre, diky.

  • katka Kopečková | 22. 11. 2005 10:36

    jasne na slovensku sa to varí naozaj hojne, tiež to robím, ale zo zakysanou smetanou, šlahačka je určite tiež dobrá, jedávame to s cestovinou, je to velmi chutné, rýchle ahlavne lacné jedlo..:)

  • Marie Svobodová | 21. 11. 2005 12:33

    Moc dobré a v létě dělám z jakékoliv směsi lesních hub co najdem, v zimě zase žampiony. Přílohu těstoviny nebo knedlík.

  • Eva Černíková | 20. 11. 2005 09:57

    Moc chutné, výborné!!K cibulce jsem přidala 3 plátky (nakrájené na kostičky) anglické slaniny. Šlehačku jsem neměla, místo ní jsem do směsi vmíchala kysanou smetanu. Těstoviny jako příloha a škoda, že nic nezbylo na večeři. Za 1!

  • MílaK. | 20. 5. 2005 10:16

    zkusila jsem knedlík i těstoviny,ale knedlík vede,gulášek je perfektní

  • Maida | 16. 3. 2005 19:19

    víte co bude u nás v sobotu k obědu? a bramboráčky k tomu vypadají velmi lákavě!

  • Monika | 16. 3. 2005 16:40

    Včera jsem to zkusila a mohu potvrdit, že je to moc dobré. Udělala jsem k tomu bramboráčky a musím říci, že je to SUPER.

  • Pilence | 14. 3. 2005 09:13

    Prekvapila me chut, zampiony se mi zdaji malo vyrazne, ale v teto uprave chutnaly opravdu skoro jako prava houbovka. Doporucuji! A znovu zduraznuji CASTO MICHAT, protoze jsem to malem neuhlidala... Podavala jsem s testovinama a vsem moc chutnalo. Pile

  • Pavel Holeček | 9. 3. 2005 09:57

    Ani nevím odkud se vzal a ani nevím,že byl v televizy,ale manželka se ho naučila od mé mamky a kde ho získala ona se musím zeptat.Každopádně nebyl tady v kuchařce a je moc dobrý.

  • Míla Kořínková | 8. 3. 2005 17:38

    Tuto houbovku vařil před lety v televizním pořadu Vařím, vaříš, vaříme jeden slovenský herec, ale recept jsem ztratila, je to velká dobrota, jsem ráda, že jste ho sem napsal. Díky !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Mléko Paprika Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Minipizzy

Minipizzy

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Treska na gril

Treska na gril

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Kuřecí kari s kokosovým…
17
Čočková polévka s kokosovým mlékem
Čočková polévka s…
16
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Žampiónový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact