• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žampionové kotlety na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na rozmarýnu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks vepřové kotlety bez kosti (dvě větší nebo čtyři malé)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • rozmarýn - snítka
    • 2
      stroužek česnek
    • olej nebo sádlo na smažení
    • 250
      ml vývar dle potřeby, cca 200 -
    • solamyl (bramborový škrob) nebo jíška

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony, nastrouhaný česnek, kousek snítky rozmarýnu a vše ještě krátce osmažíme do povadnutí žampionů. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vývaru nedáváme mnoho, jen tolik, aby v něm kotlety daly pohodlně a bez časté kontroly dusit. Po změknutí vyndáme snítku rozmarýnu, zahustíme troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí (lze použít i pár kapek sojové omáčky) a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
3
Kromě žampionů můžeme použít i hlívu ústřičnou, hříbky, lišky, václavky... a pokud nejsme zastánci vepřového masa, dají se použít i kuřecí řízky prsní nebo stehenní, krůtí...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z hub Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Olej Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové kotlety Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Domácí lučina

Domácí lučina

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
22
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
16
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
15
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné papriky ve…
14
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz 7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili  dědictví za 24 milionů!

7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili dědictví za 24 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Žampionová směs s pohankou
Žampionová směs s pohankou
Žampionové bramboráčky
Žampionové bramboráčky
Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem
Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým…
Žampionové kuličky (krokety)
Žampionové kuličky (krokety)
Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Žampionové paštičky
Žampionové paštičky
  • Recepty.cz
  • Žampionové kotlety na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact