• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zámecké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zámecké brambory

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg brambory
    • 200
      g anglická slanina
    • 250
      ml šlehačka
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potom vrstvu slaniny s cibulí. Nahoře bude vrstva brambor. Vše zalejeme šlehačkou a upečeme.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory alá housenka

Brambory alá housenka

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Šťouchané brambory se slaninou

Šťouchané brambory se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evulkaaa | 20. 6. 2012 08:31

    Já je zapékám zrovna s masem. :-) a tyto brambory miluju <3

  • pippiva
    pippiva | 16. 4. 2012 09:42

    Me se slehacka nepripalovala. Nepekla jste treba na prilis vysokou teplotu?

  • Milada | 28. 2. 2011 22:50

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem tento recept dělala připalovala se mi ta šlehačka. Poradíte mi prosím jak to udělat aby se mi nepřipalovala? Dát ji tam později? Děkuji.Jinak moc dobré.

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova | 3. 2. 2011 11:02

    Dobrý den Zdeno, zařazení si můžete upravit jako autorka receptu sama. Stačí kliknout na editovat a objeví se Vám možnost nastavení u receptu. Již jsem to ale udělala v redakčním systému, tak to je jen pro info.

  • Zdena z JM | 3. 2. 2011 08:24

    Nepatří do masa a uzenin.Jen ty přílohy a pokrmy z brambor.Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 8. 1. 2011 18:17

    Vyborne! Podavala jsem jako samostatny chod jen se salatem,mazel nebyl moc nadseny z te slehacky,ale podle me je to moc dobra kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Pepř mletý Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

40
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
38
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
23
Krabí pomazánka
Krabí pomazánka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 13. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 13. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Rudolf Hrušínský ml. (79) přiznal boj s rakovinou: Nádor plic a ledvin!

Rudolf Hrušínský ml. (79) přiznal boj s rakovinou: Nádor plic a ledvin!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká drůbeží játra
Zámecká drůbeží játra
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
  • Recepty.cz
  • Zámecké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact