• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zálivka na hlávkový salát
Napište svůj komentář k receptu

Zálivka na hlávkový salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 114
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zálivka na hlávkový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a hlávkový salát namáčíme do této zálivky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami

Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:55

    Děkuji, funguje!

  • marsi18 | 29. 5. 2015 12:05

    :-D :-D :-D

  • Vítek | 17. 7. 2014 17:01

    A dneska sem to dell a nemel citrony tak tam nalil trosku vody z kiselich okurek a taky dobre :)

  • vitek | 17. 7. 2014 17:00

    ja tam este pridavam trosku citronove šťávy na lepsi chut :)

  • zuza | 25. 4. 2014 17:35

    A ty jsi zase odbornost sama v jakémkoliv směru co...

  • Vendul | 14. 6. 2013 12:08

    Souhlasím s váma:) I já ocením i ty primitivní recepty, a za ně sem moc ráda!!!:)

  • zdenka | 13. 1. 2013 22:36

    Ja jsem v cizine a nejsm zadna extra kucharka,tak na net koukam casto a obcas si nemuu naneco vzpomenout,tuhle zalivku dela maminka, jen jsem hledala priblizny pomer, pridavam teda jeste oliv.olej, jako zacatecnik jsem vdecna za kazdy I sebe banalnejsi recept (od jednoduchych ke slozitejsim),jinak jsem seve francii naucila zalivku 1/2-1lzice horcice moutard Dijon,2 lzice octa (ruzovy nebo normal),promichat,nechat spojit a pridat 3 lzice oleje(normal nebo olivovy) :-) trosku jina chut zalivky diky horcici,pouzivala to na ekankovy salat,ale lze I na hlavkovy

  • gabriela | 3. 6. 2012 12:09

    Výborně, moc dějuji. Dělala jsem poprvé, protože tenhle salát dělala vždycky babička. Jsem ráda, že to už umím.

  • michal | 15. 6. 2011 12:30

    já tam přídávám lžičku až dvě oleje...ale může být i olivový...

  • mysalin | 14. 6. 2011 21:31

    já tak dělám okurkový salát. a je výborný. dávám 1

  • jířa | 7. 5. 2011 14:13

    :-) salát je bez chuti :-(

  • JOZEF | 23. 4. 2011 12:39

    je bez chuti. :-D

  • Janovský J. | 8. 4. 2011 20:08

    Jen bych podtkl že do toho klasického receptu patří špek..jen do sklovata osmahnout zalít vodou a přidat další přísady..nechat mírně zchládnout a teprve pak zamíchat se salátem

  • Jitka Šenková | 31. 3. 2009 15:39

    Tento recept je opravdu dobrý, znám ho ale také málo kdy se mi podaří trefit poměr. Chtěla bych se zeptat, zda náhodou neznáte recept na zálivku na čínské zelí - to co dělávají v restauracích - moc mi chutná, ale nemohu přijít na to, jak to dělají :) Asi je to taky primitivní recept, ale kdyby někdo věděl, byla bych ráda za radu. Děkuji.

  • K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

    Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

  • K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

    Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

  • jana | 24. 1. 2008 14:50

    Miluji tuto zálivku a vylepšuji jí smetanou. Hezký den :)

  • Zora Manasová | 1. 9. 2007 14:04

    Už mlynár v Babičce hovoril:"Proti gustu žádný dišputát" a preto sa divím p. Červenková, že kritizujete recept ktorý vy síce poznáte, ale to neznamená, že ho pozná každý. Pre začínajúcich kuchárov je niekedy problémom i to, čo sa skúseným zdá ako vy hovoríte "primitívne" jednoduché - pre mňa to bola zápražka (zásmažka),lebo v žiadnej klasickej kuchárke nebol popis. Pomohla mi až kniha pre začínajúcich kuchárov. A keď tento recept poznáte, prečo sa ním zaoberáte? Keby to tu robil každý, tak by bol server stále zahltený. A mimochodom, dá sa to povedať aj slušnejšie, takéto komentáre ma vždy sklamú, lebo kazia tú peknú atmosféru ochotnej pomoci, čo tu je (zatiaľ). Želám Vám pekný deň a menej zlosti v živote.

  • Martina Kadlecová | 24. 8. 2007 17:48

    já děkuji za recept!!! Určitě každý kdo vaří dvacet let jí zná, ale já jsem jí dělala poprvé a opravdu se mi recept moooooc hodil.Takže prosím klidně víc "primitivních" receptů, pro nás, co sem chodí pro pomoc v začátcích.

  • MartinV | 6. 8. 2007 00:54

    Paní Evo, našel jsem od Vás pouze 2 neprimitivní recepty Šmakoun se sezamem + Zapečené těstoviny se špenátem a tofu :-)

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:11

    Kombinace ocet, cukr, pepř je odpornost v jakémkoliv poměru.

  • Lenka | 21. 7. 2007 10:21

    Vím že jde o "primitivní" recept ale jak říká paní Tereza, chodí sem i začátečníci, a není lehké namíchat ten správný poměr. Proto jsem ho sem dala

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:57

    Teda Evička, vy ste sa skutočne realizovali...Zabúdate, že tu chodia aj začínajúce kuchárky a nie všade sa používa takáto zálievka a sú aj ľudia, ktorí ju nepoznajú.

  • Vlasta K. | 19. 7. 2007 20:59

    Mňam tak tenhle recept se mi vážně hodí, mám to strašně ráda a nikdy jsem nestrefila poměr surovin, dneska se mi konečně povedla a byla výborná!Já jsem třeba z těch, co ocení i takovéto "primitivní" recepty, vařit umím, ale ne vše si člověk pamatuje...Děkuji!

  • Eva Červenková | 19. 7. 2007 19:07

    jak sem může někdo psát takhle primitivní recept, každý tuhle zálivku zná, navíc si jí dělá podle chuti..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Pečené donuty

Pečené donuty

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
2x šunková pěna (pomazánka)
2x šunková pěna …
51
2x křenová omáčka se smetanou
2x křenová omáčka se…
46
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Zálivka na hlávkový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact