• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zálivka na hlávkový salát
Napište svůj komentář k receptu

Zálivka na hlávkový salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 137
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zálivka na hlávkový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a hlávkový salát namáčíme do této zálivky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami

Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:55

    Děkuji, funguje!

  • marsi18 | 29. 5. 2015 12:05

    :-D :-D :-D

  • Vítek | 17. 7. 2014 17:01

    A dneska sem to dell a nemel citrony tak tam nalil trosku vody z kiselich okurek a taky dobre :)

  • vitek | 17. 7. 2014 17:00

    ja tam este pridavam trosku citronove šťávy na lepsi chut :)

  • zuza | 25. 4. 2014 17:35

    A ty jsi zase odbornost sama v jakémkoliv směru co...

  • Vendul | 14. 6. 2013 12:08

    Souhlasím s váma:) I já ocením i ty primitivní recepty, a za ně sem moc ráda!!!:)

  • zdenka | 13. 1. 2013 22:36

    Ja jsem v cizine a nejsm zadna extra kucharka,tak na net koukam casto a obcas si nemuu naneco vzpomenout,tuhle zalivku dela maminka, jen jsem hledala priblizny pomer, pridavam teda jeste oliv.olej, jako zacatecnik jsem vdecna za kazdy I sebe banalnejsi recept (od jednoduchych ke slozitejsim),jinak jsem seve francii naucila zalivku 1/2-1lzice horcice moutard Dijon,2 lzice octa (ruzovy nebo normal),promichat,nechat spojit a pridat 3 lzice oleje(normal nebo olivovy) :-) trosku jina chut zalivky diky horcici,pouzivala to na ekankovy salat,ale lze I na hlavkovy

  • gabriela | 3. 6. 2012 12:09

    Výborně, moc dějuji. Dělala jsem poprvé, protože tenhle salát dělala vždycky babička. Jsem ráda, že to už umím.

  • michal | 15. 6. 2011 12:30

    já tam přídávám lžičku až dvě oleje...ale může být i olivový...

  • mysalin | 14. 6. 2011 21:31

    já tak dělám okurkový salát. a je výborný. dávám 1

  • jířa | 7. 5. 2011 14:13

    :-) salát je bez chuti :-(

  • JOZEF | 23. 4. 2011 12:39

    je bez chuti. :-D

  • Janovský J. | 8. 4. 2011 20:08

    Jen bych podtkl že do toho klasického receptu patří špek..jen do sklovata osmahnout zalít vodou a přidat další přísady..nechat mírně zchládnout a teprve pak zamíchat se salátem

  • Jitka Šenková | 31. 3. 2009 15:39

    Tento recept je opravdu dobrý, znám ho ale také málo kdy se mi podaří trefit poměr. Chtěla bych se zeptat, zda náhodou neznáte recept na zálivku na čínské zelí - to co dělávají v restauracích - moc mi chutná, ale nemohu přijít na to, jak to dělají :) Asi je to taky primitivní recept, ale kdyby někdo věděl, byla bych ráda za radu. Děkuji.

  • K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

    Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

  • K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

    Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

  • jana | 24. 1. 2008 14:50

    Miluji tuto zálivku a vylepšuji jí smetanou. Hezký den :)

  • Zora Manasová | 1. 9. 2007 14:04

    Už mlynár v Babičce hovoril:"Proti gustu žádný dišputát" a preto sa divím p. Červenková, že kritizujete recept ktorý vy síce poznáte, ale to neznamená, že ho pozná každý. Pre začínajúcich kuchárov je niekedy problémom i to, čo sa skúseným zdá ako vy hovoríte "primitívne" jednoduché - pre mňa to bola zápražka (zásmažka),lebo v žiadnej klasickej kuchárke nebol popis. Pomohla mi až kniha pre začínajúcich kuchárov. A keď tento recept poznáte, prečo sa ním zaoberáte? Keby to tu robil každý, tak by bol server stále zahltený. A mimochodom, dá sa to povedať aj slušnejšie, takéto komentáre ma vždy sklamú, lebo kazia tú peknú atmosféru ochotnej pomoci, čo tu je (zatiaľ). Želám Vám pekný deň a menej zlosti v živote.

  • Martina Kadlecová | 24. 8. 2007 17:48

    já děkuji za recept!!! Určitě každý kdo vaří dvacet let jí zná, ale já jsem jí dělala poprvé a opravdu se mi recept moooooc hodil.Takže prosím klidně víc "primitivních" receptů, pro nás, co sem chodí pro pomoc v začátcích.

  • MartinV | 6. 8. 2007 00:54

    Paní Evo, našel jsem od Vás pouze 2 neprimitivní recepty Šmakoun se sezamem + Zapečené těstoviny se špenátem a tofu :-)

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:11

    Kombinace ocet, cukr, pepř je odpornost v jakémkoliv poměru.

  • Lenka | 21. 7. 2007 10:21

    Vím že jde o "primitivní" recept ale jak říká paní Tereza, chodí sem i začátečníci, a není lehké namíchat ten správný poměr. Proto jsem ho sem dala

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:57

    Teda Evička, vy ste sa skutočne realizovali...Zabúdate, že tu chodia aj začínajúce kuchárky a nie všade sa používa takáto zálievka a sú aj ľudia, ktorí ju nepoznajú.

  • Vlasta K. | 19. 7. 2007 20:59

    Mňam tak tenhle recept se mi vážně hodí, mám to strašně ráda a nikdy jsem nestrefila poměr surovin, dneska se mi konečně povedla a byla výborná!Já jsem třeba z těch, co ocení i takovéto "primitivní" recepty, vařit umím, ale ne vše si člověk pamatuje...Děkuji!

  • Eva Červenková | 19. 7. 2007 19:07

    jak sem může někdo psát takhle primitivní recept, každý tuhle zálivku zná, navíc si jí dělá podle chuti..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Meteník

Meteník

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
11
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
11
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
11
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
10
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Zálivka na hlávkový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact