• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Zakryté hovězí plátky

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zakryté hovězí plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 750
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Vyndáme na talíř a do výpeku dáme asi 1/3 cibule a necháme ji do zlatava osmažit.
2
Pak přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme, ale ne úplně do měkka. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, zbytek nakrájené cibule, na kostičky nakrájený bůček nebo slaninu a na nudličky pokrájené okurky. Trochu osolíme, opepříme. Necháme dusit asi 15 minut.
3
Když je maso asi do 3/4 hotové, přendáme do pekáčku i se sosem, přikryjeme směsí z cibule, uzeného bůčku a okurek, tak aby bylo maso zakryté. To celé polijeme Tatra mlékem a dáme do trouby dodělat, asi na 30 minut. Mléko by se mělo po stranách "škvířit". Podáváme s brambory, hranolky atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 10. 6. 2013 22:43

    ty okurky

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:49

    Mě tam nechutnali okurky jinak maso dobré ,zkoušela jsem to z divočáka.

  • Jitule-f | 29. 7. 2007 15:21

    Výborné. Jen jsme použili z vepřové maso - 1 kg na to množství cibule a o polovinu více slaniny a pochutnal jsme si moc.

  • Aninka | 27. 7. 2006 18:34

    To zkusím o víkendu,to bude dobrota už podle receptu.

  • jana | 27. 7. 2006 14:10

    Tento recept vypadá velmi chutně už dopředu.Jsem milovnicí hov.masa a ráda z nej i vařím.Těším se až ochutnám.Nejlépe dnes.Dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tatra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
17
Trojbarevná buchta
Trojbarevná buchta
16
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
15
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Soud o opatrovnictví režiséra Adamce: Manželka Jana poprvé o boji s nevlastním synem

Soud o opatrovnictví režiséra Adamce: Manželka Jana poprvé o boji s nevlastním synem

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact