• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Základní citronová poleva
Napište svůj komentář k receptu

Základní citronová poleva

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 135
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
5fotografií
Nahrát fotku
 

V cukrařině patří tato poleva k nejpoužívanějším. Krásně drží tvar a můžete jí zdobit perníčky a sušenky, ale dá se použít i na polévání dortů.

Jednoduchá citronová poleva

Suroviny

20 porce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva přecezená
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko, ideálně dvakrát. Citronovou šťávu vymačkáme a přelijeme přes sítko.
2
Do přesátého cukru přidáme citronovou šťávu a bílek. Polevu třeme vařečkou, dokud není hustá a bílá. Trvá to asi 15 minut. Pokud je příliš hustá, zředíme ji ještě trochou citronové šťávy.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ CITRONOVÉ POLEVY: • Poleva není hladká: Důvodem je použití nekvalitního moučkového cukru nebo jeho nedostatečné prosátí (nejméně dvakrát). I ty nejmenší hrudky cukru se ve studeném bílku plně nerozpustí a zůstanou v polevě viditelné nebo ucpávají zdobící trubičku. • Poleva po zaschnutí praská nebo se drolí: K tomuto dochází, pokud se do polevy vpravilo příliš mnoho vzduchu během přípravy. Polevu proto nikdy nešlehejte, ale třete vařečkou po dobu 15-20 minut, dokud není hladká, hustá a bílá. • Poleva netuhne: Nejčastěji jde o nesprávný poměr surovin ve prospěch bílku. Pokud se vám to stane, postupně přidávejte další prosátý moučkový cukr, dokud nedosáhnete správné hustoty.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Když do polevy přidáte lžičku kukuřičného sirupu (glukózy), poleva bude lesklejší a pružnější. • Bílková poleva má tendenci na vzduchu rychle houstnout a tvořit krustu. Pokud polevu nepoužijete ihned, uchovávejte ji v neprodyšné nádobě v lednici. Přetáhněte potravinářskou fólii přímo na povrch polevy, aby se zabránilo kontaktu se vzduchem a tvorbě krusty. Před dalším použitím je nutné polevu nechat dojít na pokojovou teplotu a znovu důkladně promíchat. • Místo citronové šťávy lze použít limetkovou nebo pomerančovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová poleva

Citronová poleva

Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce Vánoce Silvestr Valentýn Halloween Narozeniny a párty Piknik Jedlé dárky
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Višňový šlehačkový dort
Višňový šlehačkový dort
48
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Zaječí paštika s cibulkou
Zaječí paštika s cibulkou
Zakázaná buchta
Zakázaná buchta
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Základní linecké těsto
Základní linecké těsto
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
  • Recepty.cz
  • Základní citronová poleva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact