• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
Napište svůj komentář k receptu

Zajíci z větrníků

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíci z větrníků
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml voda
    • 90
      g máslo
    • 140
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • olej na plech
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Dohotovení
    • 100
      g čokoládová poleva
    • bonbony barevné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu nalijte vodu, přidejte máslo, špetku soli, přivedte k varu, přisypejte mouku, zmírněte plamen, za stálého míchání vypracujte hmotu bez hrudek, která se nelepí na vařečku ani na kastrol. Nechte vychladnout, pak do něj vmíchejte vejce.
2
Naplňte do cukrář. sáčku s hladkou trubičkou a na plech vymazaný olejem tvořte malé hromádky. Trochu těsta naplňte do malého papír. kornoutku a nastříkejte na plech tvary oušek (duté oválky na jedné straně zploštěné, které budou ve finále trčet vzhůru), vousů (překřížené 3 čáry) a čumáčků(kuličky).
3
Pečte zhruba 20 min. na 200 °C, prvních 15 min. troubu neotvírejte! Nechte vychladnout, vodorovně rozkrojte.
4
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a cukrem, nastříkejte na spodní část větrníčků. Vrchní díl namočte do rozehřáté čokolády, položte na spodní díl se šlehačkou. Přilepte ouška, čumáček a vousy, z bonbonků (barev. kuliček) udělejte oči (zelené) a pusu (červená).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

Pravá karamelová náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 19. 3. 2008 09:03

    Mám k tomuto receptu tři poznámky: 1) pro nezkušené kuchařky bych upozornila, že na jednom plech se pečou větrníčky a na jiném "doplńky" - tedy fousky a ouška, protože ty budou upečné mnohem dříve. 2) Překvapilo mne, že se plech má potírat olejem, odpalované těsto peču běžně s plech napotírám. 3) pošlo fotku, ale až odpoledne, teď nestíhám.

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2008 16:45

    Máte-li foto, prosím o poslání na foto@recepty.cz Dnes budu fotografie přidávat.

  • Anonym | 17. 3. 2008 14:12

    chtelo by to foto

  • Anonym | 17. 3. 2008 13:45

    Nebylo by foto, staci zaslat na mail daniela.hrebickova@seznam.cz?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bonbony Čokoládová poleva Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Friulské frico

Friulské frico

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
17
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact