• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žabinec vodníka Česílka
Napište svůj komentář k receptu

Žabinec vodníka Česílka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žabinec vodníka Česílka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení těstoviny vrtule
    • 0,50
      balení špenát
    • 0,25
      l smetana
    • 2
      balení krabí tyčinky 1-2
    • 2
      ks tavený sýr obdélníčky
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Zmrzlé surimi vhodíme do misky a zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut tak. Pak je vyjmeme, stáhneme fólii a surimi nakrájíme na kostky.
2
Ve smetaně rozvaříme tavený sýr a rozmrazený špenát, z kterého jsme slili vodu, přidáme surimi a posekaný česnek a ještě 5 minut povaříme, dosolíme.
3
Uvařené horké těstoviny smícháme se směsí, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Barvu to má sice podivnou, ale je to rychlé a dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žabinec

Žabinec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Voráček
    Jan Voráček | 5. 8. 2013 18:32

    Výborné! :-) Jen dávám celé balení špenátu, abych nemusel vymýšlet, co s druhou půlkou :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 4. 2011 13:26

    To jsou krabí tyčinky - takové ty sytě růžové tyčinky, co se prodávají mražené....

  • kovalova.alena@seznam.cz | 6. 4. 2011 22:46

    Co je to surimi?

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:07

    To zařazení si kapku odporuje: Maso, Bezmasé...

  • recepty 73 | 1. 12. 2009 07:07

    ,,Uchvátil?!,,mě název i vzhled.A taky jsem hledal něco rychlého.Pohledy do talířů byly sice zoufalé,ale nic nezbylo,to svědčí o tom,že je to dobré!Jiří

  • Ingrid Poslušná | 18. 11. 2008 12:52

    Právě jsme dojedli,bylo to rychlé a chutné,my jsme si pochutnali.:-)

  • JAN Černý | 16. 3. 2008 10:23

    Kde je můj komentář

  • Jan Černý | 16. 3. 2008 10:21

    Mě se to nelíbí a co to jako je za jméno?Doufám že tonení otrávené!!!!!!!!!!

  • Marsí | 7. 11. 2007 11:28

    Ale prdlajs..barvu to má Lidko úžasnou...:-))) a je to vážně moc dobré..:-)

  • Lidka K. | 6. 11. 2007 22:34

    Irčo, jsem Lidka i Lassienka :-). A obojí už dlouho.

  • Jarka O. | 6. 11. 2007 17:21

    Irčo, to je tak. Autorka tohoto receptu prostě přispívá na oba weby a není sama:-))

  • Irča | 6. 11. 2007 15:04

    Škoda že každej druhej recept je tady obšlehnutej z Labužníka, nebo naopak??

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 19:28

    Dani , tak já jsem viděla třeba v Globusu přímo krabí maso mražené - určitě je i v tyčinkách větší výběr , chce to jen mrknout na to složení . Recept přidejte - já je mám v oblibě , takže ráda vyzkouším nějakou novinku :-)

  • Jana Pátková | 2. 11. 2007 16:48

    Danielko, tak já znám jenom ty jak píše Martina Marťásek,jsou z odřezků aljašské tresky,mám je v mrazáku a opravdu stály 20,-Kč.Takže to bude nějaká nahrážka-"takové to větší za málo peněz",ale recept přidejte, třeba nakoupíme i ten lepší sortiment a uděláme si baštu.Zdravím Jana.

  • Daniella O. | 2. 11. 2007 15:55

    Martino,Jani,Petro,vazne se u nas nedaji sehnat opravdove krabi tycinky? Urcite by byly trochu drazsi,ale jsou vazne vyborne.Zrovna mam jedny pred sebou. Na obale je uvedeno,ze obsahuji pouze rybi olej,krabi maso,branborovy skrob,morskou sul,ryzove vino,kukuricny sirup a vajecne zloutky.Pribarveny jsou paprikou,rajcaty a karamelem.Maji vysoky obsah calcia a omega3 mastnych kyselin.Zadne konzervacni latky ,ci umela dochucovadla.Maji vysoky obsah proteinu a pusobi jako antioxidant.Omlouvam se za hloupy dotaz,ale chci vlozit par receptu,takze bych rada znala moznosti na nasem trhu.Dekuji.

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 17:45

    Jani , a z čeho myslíte , že jsou ty odřezky ??? ;-) Je to separované rybí maso , opravdu jen zbytky co zůstanou po úpravě rybího masa . Hmota je zahuštěná vaječnými bílky , škrobem a ochucená krabí příchutí , také oslazená a přibarvená , okořeněná . . . Asi bych to přirovnala k levným párkům - jen toho tuku tam bude podstatně méně - nicméně přesné složení výrobku si můžete přečíst na obalu :-)

  • Jana Pátková | 1. 11. 2007 16:30

    Děvčata už si přesně nevzpomenu, ale četla jsem, že krabí tyčinky nejsou z filé ani tresky, je to něco pomletého, ale s rybím masem to nemá nic společného - asi odřezky, ale opravdu už přesně nevím, já jsem to používala na pomazánky, ale už to také nekupuji.Třeba Vám tato "radička" pomůže k orientaci.

  • Di | 1. 11. 2007 14:42

    Petro, není to krabí maso, ale ochucené rybí filé.

  • Petra | 1. 11. 2007 13:00

    Dobrý den, nechápu, jak tohle může někomu chutnat. Vařila jsem přesně podle receptu a půlku jsem toho spláchla do záchodu. Asi mi nejvíc vadila kombinace těstovin, špenátu a těch jedovatých umělých tyčinek. Vždyť co to může být za krabí maso, když ho koupíte a 20 korun jedno balení...

  • Jana Kutačová | 4. 11. 2006 12:47

    Peti,surimi-neboli krabí tyčinky,jsou lisované hranolky z ryb(myslím,že z tresky) a upravené tak,aby to připomínalo krabí maso.:o)

  • Petra | 4. 11. 2006 11:08

    mňam,vše co je s těstovinami, miluji...páč je to rychlé a velmi chutné...takže to určitě co nejdříve vyzkouším...jen nevím co to jsou surimi...=(

  • Lidka Kábrtová | 3. 11. 2006 14:42

    Anonyme, mouka tu vůbec není:-). Těstoviny lze použít celozrnné a místo klasické smetany dát smetanu na vaření. Ale jinak jsem ráda, že chutná.

  • Anonym | 3. 11. 2006 13:13

    Jo a varianta pro ty co chtějí ubrat na kilech:když slijete rozmrazený špenát a klasicky dochutíte a ve finále v něm rozpustíte kostku sýru,bude to mít jemnou chuť,trochu i zhoustne,takže mouka a smetana není třeba:-)))

  • Anonym | 3. 11. 2006 13:10

    kdo nemá rád surimi,zkuste narychlo osmahnout kuřecí mpsa na kostičky,je to taky výborné!!!

  • Jitka | 3. 11. 2006 09:11

    Včera jsem právě koupila surimi tyčinky a na špenát už máme zálusk taky dobrou chvíli,tak to hned vyzkouším.Zní to zajímavě a lákavě.Není to vůbec náročné,jistě to bude slavit úspěch.ať už se smetanou zakysanou či obyč :o)))

  • Janča | 30. 10. 2006 19:52

    nevypadalo to nejhůř a bylo to moc dobrý,doporučuji všem

  • Martin | 26. 10. 2006 08:17

    kdyz vam de o barvu tak pouzijte listovej spenat

  • Simča Sládková | 8. 9. 2006 13:49

    Tak tuhle lahůdku známe a děláme - já tedy většinou jako "zbytkovou variantu", kdy ze soboty zbyde jedna porce špenátu a z neděle trocha kuřete - maso na kostřičce... Tak dám vařit těstoviny a mezi tím oberu to maso, dám na osmaženou cibulku, prohřeju, přidám smetanu a sýr, rozvařím, nakonec špenát a vše smíchám.... A ze dvou zbytků je pondělní oběd pro celou rodinu :o))))

  • Marsí | 7. 9. 2006 11:45

    špenátek ten my můžem..ovšem nevím, jestli mi to ta sarančata budou jíst s těma těstovinama...no co...tak si to sním sama..může to být zajímavé..:o)

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 10:58

    Já takový špenátek dělám taky,jen bez těch krabích tyčinek a nakonec ten tavený sýr tomu všemu dodá jemňoučkou chuť.Opravdu moc dobré a v kombinaci s těstovinkami úžasné.o))

  • Lidka Kábrtová | 6. 9. 2006 09:32

    Aleno, v týdnu ještě doplním domácí gnocchi se špenátovou omáčkou a kuřecími kostkami,ale musím to nejdřív udělat, abych věděla váhu mouky - mám zlepšovák - gnocchi dělám tak, že si upravuju poměry surovin v prášku na bramborové knedlíky...

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 09:10

    Jak jsem mohla přehlédnout recept se špenátem?To musí být lahůdka, ale kvuli té barvě to budu jíst zase jenom já.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:14

    Dobrá rychlovka. Chutnalo nám:-)) Dávám 1*

  • Anonym | 4. 7. 2006 13:56

    Ta zakysaná smetana je dobrý nápad.

  • Magda | 24. 4. 2006 09:13

    Dělala jsem v sobotu jako rachlý oběd, protože bylohezky a chtěla jsem být s dvouletýma dvojčatama dopoledne venku.Byla to rychlovka.Neměla jsem smetanu, tak jsem dala zakys. smetanu s mlékem.Dvouleté děti chtěli ještě přidat.

  • Lidka Kábrtová | 7. 3. 2006 08:39

    No, surimi jsou "ala" krabí tyčinky, jedno balení stojí kolem dvaceti korun.

  • Zdeňka | 7. 3. 2006 07:30

    Surimi jsou krabí tyčinky.

  • marie krejzarova | 6. 3. 2006 19:31

    Prosím co jsou to surrimi?Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krabí tyčinky Smetana Špenát Sůl Sýr Tavený sýr Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

41
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
36
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou…
33
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Zvolna pečený celer
Zvolna pečený celer
Žába v díře
Žába v díře
Žabí očka, varianta ořechová
Žabí očka, varianta ořechová
Žahour
Žahour
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žampionová játra
Žampionová játra
  • Recepty.cz
  • Žabinec vodníka Česílka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact