• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačkový guláš II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačkový guláš II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 4
      lžíce sádlo 3-4
    • 1
      kg vepřová plec
    • 750
      g vepřová játra ledviny, srdce, játra
    • 0,50
      lžička kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • vývar Z kostí (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše necháme osmahnout. Až se vypaří všechna voda (to znamená, že zůstane jen tuk), přidáme papriku a necháme zpěnit.
2
Pak hned mírně podlijeme teplým vývarem. Osolíme, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme dokud maso nezměkne. Potom necháme opět vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 18. 5. 2008 07:24

    Zdenička, ja viem, o čom rozprávaš, a že to nemyslíš zle, ale už sa tu stalo, že sa to autora dotklo, tak si myslím, že je lepšie energetickú hodnotu nerozoberať. Ale už to necháme aj my, že ? Peknú nedeľu prajem:)))

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 21:19

    JÉÉÉÉÉÉÉŽIŠ Terezko, vůbec nevím o čem to mluvíš, jaké dotýkání, proč????????????? Je lepší se bavit a receptech než o pocitech- na to jsou jiné stránky.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 19:33

    Ja len, že ono sa to môže autora receptu dotknúť a je to zbytočné.

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 18:41

    To je naprosto jednoduché, vše co se týká jídla a vaření , je můj kůň a to po praktické i teoretické stránce. Počítání kalorií bystří mozek a to my důchodky potřebujeme . I když na váze a správné stravě záleží v každém věku a není od věci znát názory a zkušenosti jiných, určitě lepších kuchařek než jsem já.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 18:31

    Veď o to ide, Zdenka:))) Každý to, čo mu chutí. A určite ani tie stehienka sa nejedia denne, takže o čo ide ? Trocha ma mrzí, že keď sa tu objaví recept so smotanou, syrom a pod, je hneď poukazované na jeho kalorickú hodnotu. A keď sa objaví recept, kde sa namiesto smotany použije mlieko a je diétnejší, tak sa hneď objavujú príspevky o výmene a dodaní smotany. A pritom je to tak úplne jednoduché. Niekedy je jedlo výdatnejšie, inokedy menej výdatné. Tak sa predsa varí všade. Dnes to bude stehienko, zajtra zeleninový šalát:))) Tak prečo hneď počítať kalórie?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 17:28

    Terezko, nic proti kuřecímu stehnu, ALE trojbal se sýrem, smažené bramobrové špízy-nebudou hotové za chvilku a ještě se smetanovou majdou. Nevím, nevím, kdybych vzala tabulky kal. hodnot a začala počítat ten gulášek i když byl tam byl kousek bůčku, ale játra, srdce, ledvinka, hodně cibule bez mouky. A naproti tomu stehýnko , kdo by vyšel lépe,ale tím nechci říci, že by zabijačkový gulášek byl vzorem dietního stravování, ale jednou za čas se to dá. A zase je na každém čím chce hřešit, já jistě guláškem :-)

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 16:49

    Zdenka, ten váš vepřík bol určite podstatne kalorickejší než kuracie stehienko, ktoré ste označili za jedlo pre drevorubačov, však?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 15:52

    zabijačkový guláš, není tak dlouho co v našem chlívku každoročně kvičel vepřík, a náš guláš okoukaný od řezníka "ze zakopce" je: masko dokonale posala paní Jana, ale kořeníme mleté nové koření, mletý pepř, MÁLO majoránky, mletý kmín a zázvor naprosto bez papriky a mozeček utřený na prkénku na pánvi orestujeme na sádle a zamícháme do něj vajíčka. Bez špetky mouky. Sbíhají se mi sliny a brzy bude gulášek k velké radosti rodiny určitě na řadě. Ale bez sleziny a mozečku, v celém okolí se nedají koupit a chlívek je prázdný.

  • Jana Wernischova | 17. 5. 2008 14:37

    Také takhle vařím zabíjačkový guláš, i když ne moc často. Je to fakt pochoutka, ale také kalorická bomba, protože já část plecka nahrazuji bůčkem. Správně by do guláše měla přijít ještě slezinka, kousek ovaru z hlavy a zahušťovat mozečkem namísto moukou, ale to už jsou věci, které opravdu já a syn nemusíme, zatímco manžel litoval, že ho šidím (vlastně oba, manžela i guláš) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
15
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
12
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
12
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact