• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky z remosky po každé jinak

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky z remosky po každé jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřové maso - ořez z vepřového masa nebo bůček, plec či krkovice, cca
    • 6
      ks cibule velké, cca 5 -
    • sůl
    • vepřové sádlo - jen pokud máme libový ořez nebo plec
  • Dále dle chuti
    • pepř drcený
    • drcený kmín
    • drcený česnek
    • zázvor čerstvý nebo mletý
    • snítka tymiánu , rozmarýnu či majoránky
    • pivo - černé světlé nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji přidat do remosky alespoň jednu plnější lžíci sádla, aby nebylo maso "suché". Maso osolíme o něco málo více než jsme zvyklí, protože budeme přidávat cibuli, která slanost z části srazí.
2
Cibuli pokrájíme na kostičky nebo klínky a vmícháme jí k masu. Dále přidáme dle chuti drcený kmín a tím bychom mohli s ochucením masa i skončit, ale jelikož chceme mít výpečky dochucené pokaždé jinak, můžeme dále přidat drcený nebo nasekaný česnek (klidně celou palici), nastrouhaný nebo na tenké nudličky pokrájený zázvor (plnější lžíci), případně sušený a bylinky dle vlastního výběru.
3
Při pečení v remosce není nutné přílišné podlévání, takže ze začátku není nutné podlévat vůbec nebo jen minimálně, jelikož maso i cibule pustí dostatek vody.
4
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a maso promícháme, aby se nám od sebe rozdělilo a opékalo rovnoměrně. Je-li třeba, přiléváme během pečení po malých dávkách desetistupňové černé či světlé pivo, případně vodu nebo vývar. Také je dobré během pečení vyzkoušet slanost a případně ještě maso přisolit.
5
Pečeme dle druhu masa (krkovice bude většinou dříve než plec) a velikosti kostek doměkka a dozlatova. Podléváme dle potřeby, cibule nám udělá výborný sos, který bude ochucený podle toho, co jsme zrovna do remosky přidali za koření a bylinky a čím jsme podlévali.
6
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (mimo ovocných samosebou), bramborem, noky, dušeným zelím, špenátem, řepou, chlebem a hořčicí...
7
Vynikající je také před dopečením k masu přidat česnekové výhonky, fazolky, hranolky celeru či mrkve... Prostě, pokaždé jinak a vždy chutně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř drcený Pivo - černé Snítka tymiánu Sůl Vepřové maso Vepřové sádlo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Donutky

Donutky

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Thajská polévka

Thajská polévka

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
62
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
43
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
28
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact