• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající vánoční štola

autor: -Hanka-
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 92
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 50
      g sádlo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 120
      g rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      ks hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 120
      g nasekané ořechy na hrubo (můžeme použít i mandle, kandované nebo sušené ovoce, prostě co kdo rád)
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení ještě teplé potřít rozpuštěným máslem a obalit v cukru s vanilkou. Po vychladnutí zabalit do alobalu a uložit v chladnu.

RADA: Jak vyrobit domácí máslo?

2
Pečeme 3-4 týdny dopředu, výborná je však i čerstvě upečená. Tento recept mám od mojí kamarádky.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 3. 1. 2020 08:43

    Dobrá, hutná, ale dobrá. Jinak v receptu je 0,50ks hery. To mě trochu mátlo, nevím jestli to je půlka, nebo 50g . Já dala asi 60g másla a stačilo.

  • Jarka | 19. 12. 2016 11:46

    Prosím, mám požít tvaroh ve vaničce nebo v kostce ve staniolu. Není tam žádné mléko. Děkuji

  • m | 18. 12. 2015 08:41

    Včera jsem upekla, je chutove dobra ale tvrda :( misto sadla jsem dala maslo...

  • lenulina1979
    lenulina1979 | 16. 12. 2015 17:10

    je super dávám i kandované ovoce a marcipán :)

  • Týna | 7. 12. 2015 21:14

    Je vynikající <3

  • vlasta hájková | 3. 11. 2015 14:47

    Štolu peču podle tohoto receptu jen místo rumu do těsta dávám tresť hořké mandle . Zdá se mně to mnohem chutnější.

  • zuzka | 16. 12. 2014 16:56

    Tak tomu bych opravdu nevěřila, výborná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pekla jsem jí až dneska, ale obávám se jestli vydrží do Vánoc. Ořechů se mě zdálo moc, tak jsem trošku ubrala, naopak přidala arašidy v medu a místo rozinek brusinky. Příprava opravdu nenáročná! Recept mohu jen doporučit!

  • Kelt Havel | 23. 12. 2013 17:43

    tak už mám v troubě....pak napíšu jak to dopadlo... ;-)

  • Stanina | 24. 11. 2011 18:10

    Milé pekařinky,peču ji i mimo vánoc.Hodně kandovaného ovoce,rozinky v rumu.Je vynikající,určitě dávejte máslo,při pečení potírám 4x rozpuštěným máslem tak i po vyndání z trouby a pocukruji moučkovým cukrem.Peču i pro kamarádky,jsou spokojené.Hezké vánoce. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2011 17:40

    ...nesmí se péct zprudka, protože těsto je hutné a pečení trvá déle... u nás mizí ještě vlažná a Vánoc by se dočkala maximálně upečená den předem nebo hodně dobře schovaná :-D , nejraději ji máme s rozinkami nebo kandovaným ovocem, někdy přidám i citronovou kůru...

  • Pleci | 21. 11. 2011 19:22

    Pekl jsem-připálil jsem, Na konec-výborný :-)

  • bajca | 14. 11. 2011 15:30

    dá se upécz ted a nechat odležet do vánoc ? nebo už je to dlouho ??? :-\ aby se nezkazila :-S ????

  • Kvášová Božena | 1. 10. 2011 12:34

    Pekla jsem jí z dvojté dávky na dnešní slavnosti a je velmi dobrá, nepotřebuje tak dlouhý čas odležení a hosti můžou přijít.

  • Jiří Havlíček | 20. 12. 2008 13:37

    Doporučuji ji pocukrovat a potřít máslem během pečení aspoň 4x udělá nádhernou sladkou krustičku a je o 100 procet chutnější

  • Jiřina Zelenková | 9. 12. 2008 22:49

    Doporučuji určitě máslo. Dělám každý rok ten stejný recept, jen místo sádla máslo a méně cukru a potvrzuji, že je vynikající:-)

  • Bahar Karaer | 5. 12. 2008 12:16

    V Turecku nemame sadlo - co misto nej? Maslo nebo olej? Dekuji za radu.

  • Hana Kolářová | 5. 12. 2008 09:44

    Rum se dává do těsta, k tomu rozinky namočené v rumu neuškodí. Těsto to snese. Co se týká mouky, patří sem opravdu hladká, z polohrubé jsem ji zatím nedělala. Jestli někdo vyzkoušíte, dejte vědět.Hanka K.

  • Marie Kyrianová | 4. 12. 2008 23:40

    Myslím,že bude z hladké mouky. I když se to někdy zdá divné,je to tak. Nedávno jsem okusila vánočku z hladké mouky a světe div se,byla dobrá i když jsem si to neuměla představit. Jani zkus ji a uvidíš.

  • jana vrbova | 4. 12. 2008 19:07

    Ráda bych ji upekla-nebyla-by lepší z polohrubé mouky.Děkuji

  • Eva Kopalová | 3. 12. 2008 17:48

    Ten rum se dává do těsta nebo to je na rozinky? Tipla bych rozinky, ale je tam "Ze všech ingrediencí..."

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Štola Vánoce
Moučníky Zákusky Buchty Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Nasekané ořechy Prášek do pečiva Rozinky Sádlo Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Ruské vejce

Ruské vejce

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Těstoviny - co dům dá II
Těstoviny - co dům dá II
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Šťavnatý mrkvový salát
Šťavnatý mrkvový salát
13
Veganská focaccia
Veganská focaccia

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact