• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
Napište svůj komentář k receptu

Výborný perník od tety Hely

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný perník od tety Hely
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      kakao
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • kandované ovoce
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkové, banánové

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do pečiva a ručně promícháme. Nakonec přidáme kakao.
2
Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného hlubokého plechu a pečeme 1/2 hodiny při 150 °C. Hotový perník můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat ořechy či kokosem, kterým jsme mohli vysypat plech před pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlínka | 24. 4. 2007 05:55

    Vcera upečeno,a skoro již i snězeno.Musím jen chválit,opravdu vynikající.Přidala jsem ještě 3 jablíčka(ty davám skoro všude,máme jich hodně a nic nepokazí)Toho cukru jen 1 hrníček,a stačilo to.Povrch jsem potřela marmeládou,polila čokoládou a posypala kokosem.Mohu jem doporučit.Děkuji za vynikajíci recept

  • Vendy | 20. 12. 2006 11:51

    Ok, dík za upřesnění.Určitě zkusím.

  • Šárka Vránová | 20. 12. 2006 11:07

    2 pudinky jakékolIv příchutě mimo kakaa a borůvek

  • Vendy | 20. 12. 2006 09:04

    Prosím o upřesnění těch pudinků - 2 vanilkové a 2 banánové, tedy celkem 4 a nebo je myšleno pouze 2 pudinky s jakoukoli příchutí?

  • Šárka Vránová | 19. 12. 2006 16:46

    Perníkové koření ani med není zapotřebí.Chuť -buchta-dostane po všech přísadách.Je velmi nadýchaná a vláčná.Zkuste uvidíte jen nedávejte kakaový,borůvkový puding ty to zcela zklesnou.Na tento recept mám kladné odezvy od návštěv,jinak bych recept neposkytla.Povrch lze potřít rozehřátou nugetou,čokoládovou polevou.Lze také rozříznou a potřít marmeládou.

  • Dana | 19. 12. 2006 13:16

    To vážně nemá s perníkem co dělat.

  • Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:16

    Kde je prosím nějaký med a koření do perníku, které udělá obyčejnou buchtru perníkem. Kde se vezme ta perníková vůně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kandované ovoce Mléko Olej Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Eskymo

Eskymo

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Panenka v pepřové omáčce
Panenka v pepřové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact