• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
Napište svůj komentář k receptu

Výborný perník od tety Hely

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný perník od tety Hely
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      kakao
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • kandované ovoce
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkové, banánové

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do pečiva a ručně promícháme. Nakonec přidáme kakao.
2
Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného hlubokého plechu a pečeme 1/2 hodiny při 150 °C. Hotový perník můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat ořechy či kokosem, kterým jsme mohli vysypat plech před pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlínka | 24. 4. 2007 05:55

    Vcera upečeno,a skoro již i snězeno.Musím jen chválit,opravdu vynikající.Přidala jsem ještě 3 jablíčka(ty davám skoro všude,máme jich hodně a nic nepokazí)Toho cukru jen 1 hrníček,a stačilo to.Povrch jsem potřela marmeládou,polila čokoládou a posypala kokosem.Mohu jem doporučit.Děkuji za vynikajíci recept

  • Vendy | 20. 12. 2006 11:51

    Ok, dík za upřesnění.Určitě zkusím.

  • Šárka Vránová | 20. 12. 2006 11:07

    2 pudinky jakékolIv příchutě mimo kakaa a borůvek

  • Vendy | 20. 12. 2006 09:04

    Prosím o upřesnění těch pudinků - 2 vanilkové a 2 banánové, tedy celkem 4 a nebo je myšleno pouze 2 pudinky s jakoukoli příchutí?

  • Šárka Vránová | 19. 12. 2006 16:46

    Perníkové koření ani med není zapotřebí.Chuť -buchta-dostane po všech přísadách.Je velmi nadýchaná a vláčná.Zkuste uvidíte jen nedávejte kakaový,borůvkový puding ty to zcela zklesnou.Na tento recept mám kladné odezvy od návštěv,jinak bych recept neposkytla.Povrch lze potřít rozehřátou nugetou,čokoládovou polevou.Lze také rozříznou a potřít marmeládou.

  • Dana | 19. 12. 2006 13:16

    To vážně nemá s perníkem co dělat.

  • Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:16

    Kde je prosím nějaký med a koření do perníku, které udělá obyčejnou buchtru perníkem. Kde se vezme ta perníková vůně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kandované ovoce Mléko Olej Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nikol Kouklová o aktuálním vztahu s Karlem Heřmánkem: Manželé jsme stále. Připravená randit ještě nejsem

Nikol Kouklová o aktuálním vztahu s Karlem Heřmánkem: Manželé jsme stále. Připravená randit ještě nejsem

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact