• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné slepované rohlíčky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné slepované rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 30
      g kakao
    • 45
      g mleté ořechy
    • marmeláda Pikantní na slepení
    • čokoládová poleva
    • čokoládový krém

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme v míse těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Z vyváleného plátu vykrajujeme ne moc silné rohlíčky - nejlépe s ozdobným okrajem (nemusí být). Pečeme ve vyhřátoé troubě asi na 150 °C - pozor, pečou se celkem rychle, aby se nespálily!
2
Polovychladlé sundáme pomocí nože z plechu, necháme do druhého dne, potom slepujeme pikantní marmeládou. Po ztuhnutí dozdobíme vršek krémem a hustě pocákáme čokoládovou polevou (dělám to malou lžičkou, jde to dobře).
3
Jsou výborné, krásně vypadají a jsou velice jedlé! Mizí nejdříve z vánočního cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:33

    Vynikající,dávám za 1.

  • Jana z VM | 20. 11. 2006 09:59

    Rohlíčky se "nepotírají", ale vršek se "zdobí" - krém dám do sáčku s tvořítkem a krém se "natáčí" nahoru. Po ztuhnutí pocákám hustě čokoládovou polevou. Rohlíčky nedávám na sebe, ale mám je na plechu nebo v krabici. Čokolávodý krém dělám takto: Ve vodní lázni šlehám 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa - asi tak 10 minut do zhoustnutí. Dám vychladit (moc to nepotřebuje) a potom do kuchyně, aby tento základ měl stejnou teplotu s máslem. Nejprve našlehám ve šlehači máslo a potom postupně zašlehávám čokoládový základ, můžete dát trochu rumu. Těch žloutků je tam opravdu 5.

  • Renata Schultze | 17. 11. 2006 08:03

    Pro Hanku:Kdyz rohlicky potrete kremem a pak polejete cokoladou, tak se rozhodne nemuzou lepit. Musite pockat az cokolada ztuhne a teprve potom je skladejte na sebe.

  • lUCIE | 16. 11. 2006 17:56

    Opravdu je tam 5 zloutku,?Na toto mnozstvi dava tak nanejvys 2.Dekuji

  • Hanka | 16. 11. 2006 15:03

    A jak silne potirate kremem?Vypada to dobre,jen se bojim to z vrchu potirat,pak se to neda naskladat na sebe.

  • Darina Krajčová | 16. 11. 2006 13:24

    Prosím, jaký děláte čokoládový krém?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr Hladká mouka Kakao Marmeláda Máslo Mleté ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Podvodnice

Podvodnice

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Rybí steak

Rybí steak

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact