• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné slepované rohlíčky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné slepované rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 30
      g kakao
    • 45
      g mleté ořechy
    • marmeláda Pikantní na slepení
    • čokoládová poleva
    • čokoládový krém

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme v míse těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Z vyváleného plátu vykrajujeme ne moc silné rohlíčky - nejlépe s ozdobným okrajem (nemusí být). Pečeme ve vyhřátoé troubě asi na 150 °C - pozor, pečou se celkem rychle, aby se nespálily!
2
Polovychladlé sundáme pomocí nože z plechu, necháme do druhého dne, potom slepujeme pikantní marmeládou. Po ztuhnutí dozdobíme vršek krémem a hustě pocákáme čokoládovou polevou (dělám to malou lžičkou, jde to dobře).
3
Jsou výborné, krásně vypadají a jsou velice jedlé! Mizí nejdříve z vánočního cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:33

    Vynikající,dávám za 1.

  • Jana z VM | 20. 11. 2006 09:59

    Rohlíčky se "nepotírají", ale vršek se "zdobí" - krém dám do sáčku s tvořítkem a krém se "natáčí" nahoru. Po ztuhnutí pocákám hustě čokoládovou polevou. Rohlíčky nedávám na sebe, ale mám je na plechu nebo v krabici. Čokolávodý krém dělám takto: Ve vodní lázni šlehám 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa - asi tak 10 minut do zhoustnutí. Dám vychladit (moc to nepotřebuje) a potom do kuchyně, aby tento základ měl stejnou teplotu s máslem. Nejprve našlehám ve šlehači máslo a potom postupně zašlehávám čokoládový základ, můžete dát trochu rumu. Těch žloutků je tam opravdu 5.

  • Renata Schultze | 17. 11. 2006 08:03

    Pro Hanku:Kdyz rohlicky potrete kremem a pak polejete cokoladou, tak se rozhodne nemuzou lepit. Musite pockat az cokolada ztuhne a teprve potom je skladejte na sebe.

  • lUCIE | 16. 11. 2006 17:56

    Opravdu je tam 5 zloutku,?Na toto mnozstvi dava tak nanejvys 2.Dekuji

  • Hanka | 16. 11. 2006 15:03

    A jak silne potirate kremem?Vypada to dobre,jen se bojim to z vrchu potirat,pak se to neda naskladat na sebe.

  • Darina Krajčová | 16. 11. 2006 13:24

    Prosím, jaký děláte čokoládový krém?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr Hladká mouka Kakao Marmeláda Máslo Mleté ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
33
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Hovězí guláš s domácím…
33
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
31
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…
31
Špagety carbonara
Špagety carbonara

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact