• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné rohlíčky

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 50
      g lískové oříšky pražené
    • 20
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku s cukrem, mletými praženými ořechy, žloutkem a změklým tukem, řádně propracujeme. Necháme odpočinout. Rozdělíme na 4 díly, vyválíme váleček a nožem odkrajujeme stejně velké kousky, tvoříme z nich rohlíčky které pečeme na pečícím papíře do růžova a hned, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 28. 11. 2007 20:54

    Ja oriešky opražím na teflonovej panvici,ktorou chvíľami pohybujem ,aby sa oriešky premiešali a opražili zo všetkých strán, nie do hneda a potom v utierke vyšúcham tak ako písala Herma.

  • Jana T. | 28. 11. 2007 20:20

    Tak tenhle recept mám taky už hodně dlouho. Rozdala jsem mnoha kamarádkám a má úspěch. Rohlíčky krásně drží tvar. Nenechte se zmást pokud se těsto zpočátku drobí. Jo a taky dělám minimálně ze tří dávek.

  • Herma | 28. 11. 2007 18:17

    Petro lískové oříšky opražíte tak, že je dáte na lehounce vytřený tukem nebo na pečící papír nebo i na suchý plech. Dáte do trouby asi na 150 °C a necháte tam tak dlouho až trochu zavoní a popraskají šlupičky. Nesmí být však opečené do tmava. Pak vysypete do větší utěrky a vymnete. Slupky půjdou pryč a oříšky jsou opražené a daleko chutnější než ty neopražené

  • Anonym | 28. 11. 2007 11:35

    jsem naprostá nekuchařka, můžete mi prosím poradit jak upražím ty oříšky?:-) díky Petra

  • englicka marketa | 22. 12. 2006 16:46

    ano nejprve je opražte a poté vychlazené pomelte ať se povedou...

  • Pemajana | 18. 12. 2006 19:21

    Prosim o radu orisky mam oprazit kdyz jsou cele a pak namlit? A mam je oloupat nebo ne? Nechci ty Vyborne rohlicky zkazit, poradte? Dekuji

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:31

    Vynikající,nejlepší rohlíčky,které jsme kdy dělali,dávám za 1.Moc děkuji za výborný recept.

  • Hana Rožníčková | 13. 12. 2006 17:43

    Podle mě tam bude málo tuku, přidala bych ho.

  • Pastis Petite | 13. 12. 2006 16:35

    Těsto se mi rozpadá a drobí. Proč?

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 7. 12. 2006 18:23

    opravdu jsou výborné dělám je už leta recept mám po mamince. letos jsem dělala ze tří dávek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Lískové oříšky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
17
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Výborné rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact