• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné rohlíčky

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 50
      g lískové oříšky pražené
    • 20
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku s cukrem, mletými praženými ořechy, žloutkem a změklým tukem, řádně propracujeme. Necháme odpočinout. Rozdělíme na 4 díly, vyválíme váleček a nožem odkrajujeme stejně velké kousky, tvoříme z nich rohlíčky které pečeme na pečícím papíře do růžova a hned, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 28. 11. 2007 20:54

    Ja oriešky opražím na teflonovej panvici,ktorou chvíľami pohybujem ,aby sa oriešky premiešali a opražili zo všetkých strán, nie do hneda a potom v utierke vyšúcham tak ako písala Herma.

  • Jana T. | 28. 11. 2007 20:20

    Tak tenhle recept mám taky už hodně dlouho. Rozdala jsem mnoha kamarádkám a má úspěch. Rohlíčky krásně drží tvar. Nenechte se zmást pokud se těsto zpočátku drobí. Jo a taky dělám minimálně ze tří dávek.

  • Herma | 28. 11. 2007 18:17

    Petro lískové oříšky opražíte tak, že je dáte na lehounce vytřený tukem nebo na pečící papír nebo i na suchý plech. Dáte do trouby asi na 150 °C a necháte tam tak dlouho až trochu zavoní a popraskají šlupičky. Nesmí být však opečené do tmava. Pak vysypete do větší utěrky a vymnete. Slupky půjdou pryč a oříšky jsou opražené a daleko chutnější než ty neopražené

  • Anonym | 28. 11. 2007 11:35

    jsem naprostá nekuchařka, můžete mi prosím poradit jak upražím ty oříšky?:-) díky Petra

  • englicka marketa | 22. 12. 2006 16:46

    ano nejprve je opražte a poté vychlazené pomelte ať se povedou...

  • Pemajana | 18. 12. 2006 19:21

    Prosim o radu orisky mam oprazit kdyz jsou cele a pak namlit? A mam je oloupat nebo ne? Nechci ty Vyborne rohlicky zkazit, poradte? Dekuji

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:31

    Vynikající,nejlepší rohlíčky,které jsme kdy dělali,dávám za 1.Moc děkuji za výborný recept.

  • Hana Rožníčková | 13. 12. 2006 17:43

    Podle mě tam bude málo tuku, přidala bych ho.

  • Pastis Petite | 13. 12. 2006 16:35

    Těsto se mi rozpadá a drobí. Proč?

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 7. 12. 2006 18:23

    opravdu jsou výborné dělám je už leta recept mám po mamince. letos jsem dělala ze tří dávek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Lískové oříšky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Lokše
Lokše
29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Výborné rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact