• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné koblížky z trouby
Napište svůj komentář k receptu

Výborné koblížky z trouby

autor: helikt
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 77
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Těsto
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 40
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
  • Na potření
    • máslo kousek
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlinkaamirinka | 15. 12. 2017 12:20

    testo bylo trosku tuzsi, nic mene, trochu vyteka to rozhodne ale jak upecete tak to neni vylozene ta kobliha jemna mekka je to tuzsi tvrdsi nic moc no sklamalo me to dost :''O

  • majka | 12. 4. 2017 11:17

    Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!

  • majka | 12. 4. 2017 11:16

    Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!

  • Šurovská | 3. 6. 2015 13:44

    Recept na buchty mám uplně stejný jako na tyhle koblihy tak nechápu proč vám kulaté vadí a hranaté jsou výborné?

  • Gita | 3. 6. 2015 10:50

    Taky jsem je zkusila a už víc ne...buchty jsou lepší, smažené koblihy příliš nezdravé-i když výýýborné, to je jasné :-[

  • Anička | 2. 6. 2015 19:11

    Nám chutnaly a je mi jedno jak se jim říká. Nevyteklo mi nic a byly nadýchané jak se patří a kdo tvrdí, že jsou tuhé, má spíš problém s rukama a nenechá těsto pořádně nakynout. Navíc nejsou olejové, takže u nás zabodovaly u všech.

  • Bobek12 | 2. 6. 2015 10:00

    Nechápu, jak tento recept může mít hodnocení 1-. Koblížky to nejsou, výsledek chutná a konzistence připomíná šátečky. Náplň mi také vytekla a to jsem se pokoušela obě poloviny k sobě přitisknout 2x. Také ty "kolbížky" po 13 minutách na 170 stupňů rozhodně upečené nebyly. Buď je v tom postupu chyba nebo má autor kouzelnou troubu.

  • Hanka | 12. 4. 2015 20:35

    Tak dneska jsem zkousela a napln mi vytekla u vsech krome jedne,takze jsem to pojmenovala buchtove tlamicky

  • Hanka | 12. 4. 2015 20:33

    Dnes jsem zkousela,s koblihama to nema nic spolecneho,testo celkem tuhe,nakonec z toho vznikli jakesi kupky plnene marmeladou,chutnalo to dobre,ale ...... hledala jsem recept na koblihy,majitelku by jsem rada poprosila o prepsani nazvy,protoze tohle koblihy opravdu nejsou,testo se da ale vyuzit k jine buchte

  • K | 3. 4. 2015 17:32

    Koblihy to nejsou, ale přidala jsem rozinky a vznikl vynikající lehký mazanec ;-)

  • johanka | 30. 1. 2014 10:54

    Taky mi moc nejely, ještě je mám na talíři, jindy jsou hned pryč, ale to jsou smažené. Do koblížků jako takových mají hodně daleko. :'(

  • alenka | 26. 1. 2014 18:49

    tak těsto kyne tak i kdyby to byla chut buchet to neva hlavně a se to zbaští :-) :-\ :-[

  • recepty73
    recepty73 | 18. 1. 2012 21:54

    ...jsou spíš takové vdolkové :-P , potřené povidly a sypané tvrdým tvarohem jsou výborné :-P ...

  • Anonymous | 18. 7. 2011 18:45

    jsou hrozně hnusné. nedoporučuji.

  • Nelinka | 19. 5. 2011 22:32

    Pro ty co nemužou smažene , jsou vynikajici. :-)

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 15:02

    Tak jsem je právě dopekla. Souhlasila bych s tím, že jako smažené koblížky rozhodně nechutnají, ale to snad ani nikdo nemůže očekávat. Pro mě je to dobré těsto jak na buchty (ať už dělané tradičně v pekáčku nebo jako koblížky na plechu) tak i na smažené koblížky (odkrojky jsem osmažila tradičně v přiklopeném hrnci a byly vynikající). Jen bych asi přidala více cukru.

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 14:13

    Tak už jsou koblihy na plechu. Snad se povedou. Klidně ať chutnají jako buchty, hlavně, aby z nich nevytekla náplň, jak si hodně pekařek stěžovalo na Mimibazaru, kde je tento recept také.

  • xx | 3. 3. 2011 14:03

    :-D si náka mlsná ne...

  • Milena | 14. 2. 2011 14:48

    Ja jsem je delala jsou to buchty a ne koblihy ma daleko ke koblihum uz je delat nikdy nebudu.Docela se divim ze to nekomu muze pripominat koblih :-)

  • 13ka | 11. 2. 2011 17:15

    děkuji ;-)

  • helikt
    helikt | 9. 2. 2011 16:49

    asi 1/2 cm má ten plát být tlustý :-)) :-))

  • 13ka | 8. 2. 2011 17:46

    Prosím na jakou tlouštku se má asi tak rozválet ten plát ??

  • helikt
    helikt | 7. 2. 2011 19:23

    to poslední slovo co tam chybí je S RUMEM :-)) :-[ :-\ =-O ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
13
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
12
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
Výborné Kávové Lívance
Výborné Kávové Lívance
Výborné koláčky
Výborné koláčky
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
  • Recepty.cz
  • Výborné koblížky z trouby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact