• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks brambory 4-5
    • čabajská klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před tím, než je zelí měkké, přidáme syrové brambory, klobásu a vejce na kostičky, osolíme a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku ochutíme vegetou, přidáme za stálého míchání smetanu a necháme ještě minutku povařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alka | 26. 2. 2012 18:58

    Moc dobré, díky za výborný recept! :)

  • cocci_nella | 19. 11. 2011 09:28

    zkoušela jsem a byla dobrá :-) přidávám do oblíbených :-) jen ty brambory jsem raději vařila zvlášť... ale jinak mi přišlo, že chuťově nemá chybu :-) doporučuji :-)

  • Alexandra Daňková | 5. 1. 2009 17:48

    Teď jsem polévku dodělala a taky se mi brambory neuvařily, takže příště povařím zvlášť, taky bych nedávala vajíčko a určitě bych přidala k zelí nové koření, bob.list a pepř, ty chutě mi tam hodně chyběli a taky bych zelí na začátku neproplachovala, ale použila bych ho i se šťávou,protože polévka byla málo kyselá, takže jsem musela dát ocet

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:47

    Na plotnu postavím hrnec s vodou, osolím a postupně do něj házím: v tomto pořadí: nadrobno nakrájenou menší cibuli, trochu sušených hub (co najednou vezmu mezi prsty ze sklenice) kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, nadrobno usekaný česnek (asi 4 stroužky), kousek na plátky pokrájené šťavbaté červené papriky, 2-3 na kostičky pokrájené brambory, 1 bobkový list, propláchlé sterilované zelí (pokud v něm není kmín (Hamé poslední dobou), otevřu ho den předem a přidám kmín do sklenice, do druhého dne se chuť spraví), 1 nadrobno pokrájené rajče, po špetce celerové, petrželové a libečkové nati, 2-3 plátky moravského uzeného (pokrájím na tenké proužky), nakonec vrchstnu cca 2-3 lžíce mléka nebo krapet smetany. Vejce do ní nedávám.

  • Eva | 24. 1. 2008 17:19

    je lepsi brambory uvarit zvlast, opravdu jsou joby nedovarene,kdyz se vari se zelim...

  • Zlata Kuntošová | 5. 8. 2007 10:15

    My děláme zelňačku trošičku jinak. My si koupíme uzené žebra, která uvaříme, obereme maso. Vývar přecedíme, přivedeme k varu dáme brambory, zelí, maso, vejce, které předem osmažíme /my ho smažíme/. Když je všechno měkké, tak to zahustíme smetanou do které jsme přimíchali trochu mouky a sladkou papriku. Také moc výborné....

  • Autor | 28. 3. 2007 11:53

    Klobásu tam můžete dát jakkoukoli, přeci jen čabajka nepatří mezi ty levnější :-) Čabajku tam dávám proto, že mi ze všech, co jsem již zkoušela, přijde nejostřejší a dává té polévce šmrnc...

  • MarcelaS | 21. 2. 2007 17:27

    Dobrá polévka, zařadím do svého jídelníčku. Dělala jsem přesně podle receptu, pouze klobásu jsem dala jinou.Doporučuju.

  • Kajka | 9. 10. 2006 20:07

    Souhlasím s paní Janou, opravdu velmi záleží na druhu brambor. S tou majoránkou a hříbkama to dělám stejně a je to výborné.

  • Jana Kutačová | 9. 10. 2006 19:37

    Přidávám se k diskuzi na téma brambory v zelňačce a mám dojem,že to nebude v tom,že se brambory vařily v polévce,ale druhem brambor nebo kyselosti zelí.Mě se to taky již párkrát podařilo,že jsem měla brambory takové křupkavé a ne a ne je dovařit a jindy se uvařily zcela bez problémů.Je to jen můj názor,ale i tak vařím zelňačku stále stejně i s brambory a občas přidávám hrstku hříbků a špetku majoránky:o)

  • autor | 9. 10. 2006 15:50

    Martine, dekuji :-) ja zelnacku varim pouze timto zpusobem a nikdy se mi nestalo, ze by se mi brambory se zelim neuvarili... hlavne se vari chvilicku, protoze jsou na kosticky... a vajicku to taky nikdy neublizilo... a je fakt, ze kazdy to dela jinak... tohle je jedna z variant, kterou si samozrejme nemusite vybrat a muzete zelnacku varit dale podle sveho :-)

  • Martin | 29. 8. 2006 17:58

    nechápu ty kritiky,eště to nezkusili a remcaj,vajíčko nevajíčko,prostě se nerozvaří,jo a to duležitý.TA POLIVKA JE NAPROSTÁ BOMBA

  • Zuzka | 3. 2. 2006 16:30

    Souhlasim s pani Evzenii. Polevku jsem zkousela presne podle receptu a byla opravdu dobra... Brambory se mi normalne uvarily a vajicku to vubec nevadilo...

  • Evženie | 9. 9. 2005 10:04

    brambory na kosticky se vari asi deset minut, takze to ze se tam prida vajicko vubec nevadi, polevku jsem zkousela a byla dobra...

  • janato | 9. 9. 2005 09:47

    Taky vařím brambory zásadně zvlášť, dohromady to nějak není ono.Zelňačku taky zahušťuji.

  • irena olivova | 7. 9. 2005 13:02

    Je obecně známé, že brambory se společně se zelím neuvaří a taky trochu nechápu, proč to uvařené vajíčko dáte ještě rozvařit , to se nakrájené dá do již uvařené polévky ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čabajská klobása Kysané zelí Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
15
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact