• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Voňavý česnekový bůček
Napište svůj komentář k receptu

Voňavý česnekový bůček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavý česnekový bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček libovější
    • česnek
    • pepř mletý celý
    • 3
      ks bobkový list
    • sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička grilovací koření pálivé
    • koření na steak
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok později krájet; tak, aby se na řezu objevila mozaika s tenkými česnekovými proužky.
2
Bůček vložíme do vody a hodinu vaříme. Vodu okořeníme celým bílým pepřem, třemi bobkovými listy, osolíme a přidáme do ní 15 oloupaných stroužků česneku.
3
Mezitím si připravíme směs, do které bůček obalíme. Do mísy rozdrtíme 15 stroužků česneku, přidáme sůl, lžičku v hmoždíři nahrubo tlučeného pepře (zelený, bílý a černý), lžičku sladké papriky, případně lžičku pálivějšího grilovacího koření. (Přidat můžeme také hrubě drcené koření na steaky). Koření spojíme tekutinou, aby vzniklo velmi husté těstíčko: dáme podle chuti sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, případně pár kapek tabasca.
4
Bůček vyndáme z vody (vznikne z ní základ ovarové polévky), necháme chvíli oschnout a ještě teplý důkladně obalíme v připravené směsi. Zabalíme do alobalu a necháme vychladnout. Poté uložíme na šest dní do chladničky. Za tu dobu se bůček důkladně proleží a všechny chutě i vůně jím dokonale prolnou. Krájíme jej pak na jemné plátky, jíme s kyselou okurkou a křenem, nebo obložíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý blumový džem

Voňavý blumový džem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MADE | 15. 2. 2013 16:14

    Nedávala jsem tolik česneku do vody na vaření ani na prošpikování, ale i tak byl výborný. Velmi chutnal návštěvě i nám. Určitě zase někdy udělám. ;-)

  • poklipo | 20. 10. 2012 16:11

    Výborný bůček, vydrželi jsme čekat jen čtyři dny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Vaření Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Grilovací koření Koření na steak Paprika - sladká Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřový bůček Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
17
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…
14
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
13
Čočkový salát se sázeným vejcem
Čočkový salát se sázeným…
13
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Voňavý česnekový bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact