• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vodnické koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Vodnické koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vodnické koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      špetka sůl
  • Kvásek
    • 6
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se kuličky vynoří, osušíme je, ještě jednou propracujeme.
2
Pak z nich vyválíme 2-3 mm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka. Na kolečka klademe náplň jako na klasické koláče tzn. makovou, tvarohovou, povidlovou nebo jablečnou a posypeme žmolenkou (hrubá mouka, cukr, kousek másla nebo Hery).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 13. 11. 2006 09:35

    Koláčky jsem dělala o víkendu, byly výborné i když kynutí těsta bylo nové a chtěla jsem ho osušit papírovým ručníkem, který mi zůstal na těstě a musela jsem ho omýt. Ostatní kuličky jsem osušila lněnou utěrkou.

  • Aninka | 30. 10. 2006 20:08

    Vodnické koláče, to je dobrý. To zkusím až budou mít všechny strašidla a podobná havět svátek.

  • Vlaďka | 23. 10. 2006 19:43

    Pro Milinku:Ne, nebojte se, udělejte stejně hustou náplň jako děláte na klasické koláče.A navíc koláče na plechu už nekynou viz. recept.

  • milinka | 23. 10. 2006 19:18

    Náplň z koláčků nesleze dolů, když vykynou?

  • Vlaďka | 23. 10. 2006 18:29

    Pro Pavlu: těsto je vykynuté,když se zhruba 1/3 těsta vynoří nad hladinu a trvá to asi 2 hodiny, podle velikosti kuliček.Pro Pavlu: náplň se na těsto jen položí, na náplň se nasype žmolenka a dá se to péct. Dokonce moje prababička prý pekla tyto kolečka bez náplně a horké je obalovala v cukru a bylo to výborné vánoční cukroví.

  • Ivana Samcová | 23. 10. 2006 16:44

    Ta náplň se do koláčů balí nebo jen tak na to kolečko položí? Něco jako u moravských koláčů? Díky za vysvětlení. Ivana

  • Pavla | 23. 10. 2006 15:11

    Za jak dlouho je to asi vykynute?Za 1,nebo i vice hodin?Dekuji

  • Vlaďka | 23. 10. 2006 14:08

    Pro Sylvu: peču je v horkovzdušné troubě na 160 °a plech je potřeba vymazat jako u všech koláčů.

  • Sylva | 23. 10. 2006 11:11

    A pečeme ? Na kolik stupňů? Je třeba vymazat plech?

  • Hana Rožníčková | 23. 10. 2006 10:38

    už si dávám do oblíbených.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

70
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
53
Rajčata s vejci
Rajčata s vejci
46
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda I.
35
Houbová polévka
Houbová polévka
26
Houbová pizza
Houbová pizza

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Vodnické koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact