• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vinařův chléb
Napište svůj komentář k receptu

Vinařův chléb

autor: Ef1412
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinařův chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 180
      g hladká mouka
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      lžíce provensálské koření
    • 1
      hrst jarní cibulka
    • 1
      lžíce hořčice hrubozrnná
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko případně víno nebo smetanu, co je
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks brambory velká, syrová
    • bylinky čerstvé, posekané, podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka atd.)
    • sýr na kostičky (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti)

Postup přípravy receptu

1
Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce.
2
Mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme, opepříme a přidáme další zvolené koření. Do tohoto základu nastrouháme na hrubém struhadle syrovou oloupanou bramboru. Pomocí plochého nože lehce promícháme. Nesnažte se o důkladné hnětení, to by tomuto chlebu neprospělo. Hořčici rozšleháme metlou s vejcem a mlékem a přidáme k chlebovému základu. Čerstvé nasekané bylinky přidáme jako poslední a na samý závěr kostičky vámi zvoleného sýra. Aby chleba dobře vypadal, ozdobíme kostkami sýra i jeho povrch a posypeme např. čerstvým rozmarýnem.
3
Rukama vytvarujeme bochníček a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem. Báječná je forma ze silikonu, nemusí se ničím vymazávat a chleba z ní vždycky skvěle vyskočí. Při teplotě 190 °C je za 40 minut hotovo.
4
Jen vaše fantazie dá tomuto chlebu chuťovou tvář - jemně nakrájená sušená šunka, ořechy, slanina, nakládaný pepř, kousky sušených rajčat naložených v oleji, nasekané černé olivy, kapary … chléb je doplňkem a jakousi chuťovkou k dobrému a kvalitnímu vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Slané pečení
Pokrmy Chuťovky Ze sýra Pečivo Z mouky/obilovin Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Chilli Hladká mouka Hořčice Jarní cibulka Mléko Pepř drcený Prášek do pečiva Provensálské koření Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

124
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
16
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Martina Formanová: Chce dát sbohem sokyni v lásce Křesadlové (†81)!

Martina Formanová: Chce dát sbohem sokyni v lásce Křesadlové (†81)!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Vinařův chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact