• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks telecí řízek (po 150g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      ks citron nakrájený na plátky
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
2
V hlubokém talíři rozkvedláme vejce s mlékem. Do druhého nasypeme mouku a do třetího prosátou strouhanku. Řízky obalujeme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečlivě přitlačíme, aby obal neopadával.
3
V pánvi rozpálíme tuk a dozlatova na něm osmahneme řízky. Hotové plátky masa položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk.
4
Řízky ozdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.
5
Podáváme s vařenými brambory, kaší nebo bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hotak.mi | 25. 1. 2013 10:34

    Z.P. jsi magooor :-! jdi si hrát na chytrýho jinam :-$

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:59

    Souhlas se Z.P.

  • Trafo | 20. 7. 2012 22:37

    Božínku, nejste Vy náhodou držitelem univerzálního patentu na Vídeňský řízek? Vsadil bych se, že Váš prapraděda ho vynalezl a servíroval ještě starýmu Franzi Josefovi v Schönbrunnu

  • mirek | 7. 3. 2012 16:20

    máš uplnou pravdu !!!!!!!!!!!! jen pitomec smaží v.r. na oleji. 8-)

  • Z.P. | 24. 12. 2011 17:45

    Promiňte, ale tohle je klasicky česká sprzněná varianta řízku. Vezmu to od shora. Na syrové maso žádný citron nekapeme. Mletý pepř je u Vídeňského řízku používán bílý. Do rozšlehaného vejce se nedává mléko. Krupicovou kaši si uvařte jindy. Strouhanka se dělá z vláčných rohlíků, nemá být suchá, aby nenasávala tuk jako pominutá. A v žádném pípadě se "nevtlačuje" do masa, aby neopadávala :-) Kam na tyhle fory autoři chodí, to jen žasnu :-) Smažíme na přepuštěném másle, (máslo s odstraněnou syrovátkou). Tak asi tak nějak. Cokoliv jiného nemá s Vídeňákem nic společného. A dobrou chuť. Internet fakt snese všechno, bohužel.

  • recepty | 9. 12. 2011 10:39

    ak by ste chceli aj dalsie recepty na rezne tak ic najdete na stranke http://recepty.ajtu.sk dobru chut

  • Simča Sládková | 17. 1. 2010 17:10

    Jo jo, klasika a moc dobrá. Jen ta petrželka mi dnes chybí.... Ale jinak samozřejmě výborné....

  • blanka suarezova | 19. 10. 2009 02:22

    Misto strouhanky ze suchych rohliku zkuste udelat strouhanku z cerstvych, ale zmrazenych rohliku. Obal je takto chutnejsi, zmrazene rohliky nakrajime na kousky a vlozime rozmixovat do mixeru a mame velmi cerstvou strouhanku a rizek veprovy nebo hovezi je lepsi.

  • akyna oborilova | 19. 7. 2006 22:11

    dobry

  • Jan Novák | 28. 11. 2005 15:27

    Vídeňský telecí řízek musí být naklepaný na tenko, ne jen ho lehce naklepeme!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Řízky
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Telecí řízek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
24
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
16
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact