• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňské věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňské věnečky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňské věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      g hladká mouka
    • 240
      g máslo
    • 160
      g vlašské ořechy
    • 2
      ks žloutek
    • cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku a tvoříme věnečky. Upečeme asi při 180 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v cukru s přídavkem vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka Kopečná | 22. 12. 2007 19:22

    Výborné, neměla JSEM VLAŠÁKY, ALE DALA JSDEM MANDLE A BYLO TAKÉ MOC DOBRÉ

  • 6Verunka 6 | 21. 12. 2007 12:47

    Nemají chybu.

  • Emila | 24. 1. 2006 16:35

    Daniela má pravdu, také nám moc chutnaly a udělám příště zase, jsou křehlé, voňavé a jen se rozplývají na jazyku

  • Daniela | 24. 1. 2006 13:47

    vynikající...dělalala jsem přes strojek různé tvary(květinky byly krásné) a opravdu moc chutnajíí.Doporučuji.

  • Alis | 14. 12. 2005 14:52

    Vynikající, křehoučké, voňavé

  • DS | 14. 12. 2005 09:03

    tak jsem je taky vyzkoušela a mohu doporučit. Jsou moc dobé. Vytlačovala jsem pomocí stříkačky květinky a vypadá to nádherně. Doporučuji

  • Luba | 28. 1. 2005 19:19

    Marie fakt toto cukroví nemá chybu a zavoní celý byt a i mě připomíná dětství u prarodičů. Recept jsem však po babičce neměla, tak jsem ráda, že jsem ho teď získala

  • Stanislava Novotná | 28. 1. 2005 19:17

    Tak jste mě nalákali, že jsem vyzkoušela věnečky až teď po vánocích. Výborné, jen se rozsýpají. Zařadím do vánočního cukroví.

  • Marie Jakubeova | 20. 1. 2005 13:15

    Toto cukroví pekla už moje babička, ale nemá chybu.

  • Květa Dostálová | 11. 1. 2005 18:54

    Výborné i na rohlíčky

  • Hana Janů | 9. 1. 2005 18:33

    Tohle cukroví bylu u nás nejoblíbenější, křehoučké, voňavé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Smažené čínské nudle s kuřecím masem
Smažené čínské nudle s…
27
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Vídeňské věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact