• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňské věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňské věnečky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňské věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      g hladká mouka
    • 240
      g máslo
    • 160
      g vlašské ořechy
    • 2
      ks žloutek
    • cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku a tvoříme věnečky. Upečeme asi při 180 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v cukru s přídavkem vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka Kopečná | 22. 12. 2007 19:22

    Výborné, neměla JSEM VLAŠÁKY, ALE DALA JSDEM MANDLE A BYLO TAKÉ MOC DOBRÉ

  • 6Verunka 6 | 21. 12. 2007 12:47

    Nemají chybu.

  • Emila | 24. 1. 2006 16:35

    Daniela má pravdu, také nám moc chutnaly a udělám příště zase, jsou křehlé, voňavé a jen se rozplývají na jazyku

  • Daniela | 24. 1. 2006 13:47

    vynikající...dělalala jsem přes strojek různé tvary(květinky byly krásné) a opravdu moc chutnajíí.Doporučuji.

  • Alis | 14. 12. 2005 14:52

    Vynikající, křehoučké, voňavé

  • DS | 14. 12. 2005 09:03

    tak jsem je taky vyzkoušela a mohu doporučit. Jsou moc dobé. Vytlačovala jsem pomocí stříkačky květinky a vypadá to nádherně. Doporučuji

  • Luba | 28. 1. 2005 19:19

    Marie fakt toto cukroví nemá chybu a zavoní celý byt a i mě připomíná dětství u prarodičů. Recept jsem však po babičce neměla, tak jsem ráda, že jsem ho teď získala

  • Stanislava Novotná | 28. 1. 2005 19:17

    Tak jste mě nalákali, že jsem vyzkoušela věnečky až teď po vánocích. Výborné, jen se rozsýpají. Zařadím do vánočního cukroví.

  • Marie Jakubeova | 20. 1. 2005 13:15

    Toto cukroví pekla už moje babička, ale nemá chybu.

  • Květa Dostálová | 11. 1. 2005 18:54

    Výborné i na rohlíčky

  • Hana Janů | 9. 1. 2005 18:33

    Tohle cukroví bylu u nás nejoblíbenější, křehoučké, voňavé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Masové závitky

Masové závitky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

57
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou…
55
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
41
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
36
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Vídeňské věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact