• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňské cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňské cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňské cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 210
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 70
      g lískové oříšky mleté
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka skořice nemusí být
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 140
      g máslo nebo rostlinný tuk
  • Náplň
    • 100
      g lískové oříšky mleté, nejlépe pražené
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce voda
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      sklenice zavařenina
    • dětské piškoty drobečky na zahuštění , nebo i perníkové
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ztužený tuk nebo jiná poleva dle chuti
  • Na ozdobu
    • lískové oříšky pražené

Postup přípravy receptu

1
Ze všech přísad zpracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu nejméně 1 hodinu. Z odpočinutého těsta vyválíme plát asi 3 mm vysoký. Vykrajujeme kolečka se zubatým okrajem a pečeme v předehřáté troubě do světle růžova. Po vychladnutí slepujeme vždy dvě nebo tři kolečka k sobě náplní, polijeme čokoládovou polevou a sypeme sekanými oříšky nebo zdobíme celým oříškem.
2
Náplň: svaříme med, vodu a cukr na sirup. Přidáme oříšky, rum, zahustíme piškoty nebo strouhaným perníkem a přidáme několik lžic zavařeniny, nejlépe višňové nebo rybízové. Promícháme, necháme prochladnout a slepujeme kolečka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Dětské piškoty Hnědý rum Lískové oříšky Máslo Med Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vejce Voda Zavařenina Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Hnětynky

Hnětynky

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
49
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
48
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
27
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
23
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vídeňské cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact