• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Větrník z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 26
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Karamelová náplň
    • 1,50
      ks karamelový puding
    • 600
      ml mléko
    • 4
      lžíce cukr krupice cca
    • 50
      g máslo
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva
    • 220
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání cca
  • Odpalované těsto
    • 125
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto, které ještě zhruba minutku mícháme na mírném plameni. Pak těsto odstavíme a necháme zchladnout. Do zchladlého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém až nám vznikne velmi lepkavé těsto, které přendáme na máslem nebo olejem vymazaný pečící papír, kde ho rozprostřeme a následně přeneseme do remosky s průměrem cca 30 cm. Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 - 45 minut dozlatova. Remosku neodklápíme příliš brzy, aby nám těsto "nespadlo" a pokud bude mít tendenci klesat, okamžitě remosku zaklopíme a ještě dopékáme. Po vychladnutí maxivětrník prokrojíme, nebojíme se nerovnosti těsta, každý kus je totiž originál a nikdy není stejně a rovnoměrně nafouknutý. Někdy se může stát, že budeme "slepovat" větrník z více kusů korpusu, ale výsledek stojí za to a nikdo nic nepozná. Po naplnění karamelovým a smetanovým krémem se nedokonalosti ztrácí a poleva vzhled ještě doladí.
2
Karamelová náplň: mléko smícháme s jedním a půl balíčku karamelového pudinku a cukrem a vše dle návodu na obalu uvaříme na tužší pudink, do kterého po odstavení z kamen ihned vmícháme pokrájené máslo do úplného rozpuštění. Ještě teplým pudinkem potřeme spodní díl prokrojeného větrníku, který jsme si uložili na tác nebo mělký talíř. Pudink po natření necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku, kterou natřeme na vychladlý pudink. Šlehačkovou náplň zaklopíme vrchním dílem větrníku.
4
Karamelová poleva: cukr necháme nejlépe v kastrolu, bez míchání, zvolna, na mírném plameni rozpustit a zezlátnout do karamelové barvy. Pak opatrně přilijeme cca 80 ml smetany, ve které necháme zkaramelizovaný cukr za občasného promíchání rozpustit do krémovité konzistence. Pokud se nám vytvoří nějaké hrudky, nezoufáme, pomalým provařováním se sami za občasného promíchání rozpustí. Karamelovou polevou polijeme vrchní díl větrníku a dáme celé do chladna ztuhnout. Po ztuhnutí pokrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

49
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
40
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
36
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
36
Kuřecí roláda s nádivkou
Kuřecí roláda s nádivkou
32
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact