• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso - plec, krkovice... dle chuti
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 4
      ks cibule 3 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí, čili: neobracíme dřív, než se samo odlepí!
2
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem, kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
3
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli nebo nechali vcelku.
4
Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak samo necháme dojít.
5
Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dcl vody a vaříme asi 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Doba varu záleží i na výkonnosti hrnce (kolik páry během vaření uniká).
6
Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbáme a zjistíme, zda se nám nevyvařila všechna tekutina, pak by se mohlo maso připálit. :-(
7
V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
8
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo knedlíkem se zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2018 13:17

    ...Moski, 25 minut po natlakování :)

  • Moski | 18. 2. 2018 22:48

    Těmi 25 minutami vaření je myšleno 25 minut od natlakování nebo od začátku vaření?

  • Klára Rážková | 16. 4. 2016 11:06

    Tak dobré šťavnaté maso co se dá jíst lžičkou jako dort jsem nazažila a také jsem se nechala inspirovat tou dušenou mrkví. Vynikající <3 .

  • Jindra Krajnikova | 28. 5. 2015 11:02

    Vynikajici recept. Maso nema chybu a stava z cibule je delikatesni.

  • Jana | 27. 5. 2013 18:16

    Masíčko jako máslíčko :-D , v puse se úplně rozplynulo :-D .

  • marie | 14. 9. 2012 11:14

    Tak to vyzkouším ,také aspon nemusím zapínát troubu. :-) =-O uvidíme jak to bude mojím chutnat

  • Helena Písková | 19. 8. 2012 19:16

    Neočekávala jsem tak perfektní maso, spíš jsem byla zvědavá a dost skeptická. Maso bylo výborně šťavnaté, dalo se jíst jen s chlebem.

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:26

    Výborné!

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:25

    Výborné!

  • hopik | 20. 12. 2011 09:11

    To se nedivim,ze mel radost,kdyz maso delate malo kdy. Chudka chlap

  • Dana Hájková | 2. 12. 2011 07:10

    mmm, když chceš něco nového zkusit, tak si přečti recept pořádně ;-) , je tam psáno, že záleží na výkonnosti hrnce, a že se má kontrolovat. Mě se povedla večeře na výbornou a postupovala jsem podle toho, co je zde napsáno, bylo by mi líto maso vyhodit ;-) . Dana

  • mmm | 12. 11. 2011 13:12

    no, po 10 min. s 1 dcl vody černé jako uhel. Můžu vyhodit.

  • Naďa Chloudová | 14. 9. 2011 09:47

    Maso dělám málokdy, spíš zeleninu, sýry, těstoviny nebo rybu a tak. Manželovi jsem s títo masíčkem, které bylo jak máslo, udělala velkou radost a musím říst, že mi taky chutnalo.

  • Janina | 24. 6. 2011 11:32

    Chuťově výborné, masíčko jemné a hlavně skoro bez práce. Paráda!

  • Alfi | 18. 6. 2011 11:04

    Maso bylo hotový dřív než brambory a bylo fantastický.Pokrájela jsem ho,nechala syčet 5 minut,vypla a asi za 15 minut otevřela.Omáčka má grády!A to jsem syčáka doma použila prvně-nechtěný svatební dar :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact