• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové výpečky se zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 218
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové výpečky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Vepřové výpečky
    • 750
      g vepřový bůček
    • 750
      g vepřová plec
    • sůl
    • kmín
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • voda
  • Zelí - recept na 2 porce
    • 35
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g kysané zelí
    • voda
    • cukr
    • sůl
    • 1
      ks brambory menší
    • 10
      g sádlo na závěr

Postup přípravy receptu

1
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento poměr vyhovuje. Kysané zelí, které koupíte v obchodě, by mělo obsahovat jen sůl a kmín. Ostatní látky a éčka jsou zcela zbytečná.
2
Maso nakrájíme na velké kostky a vložíme do pekáče. Osolíme, okmínujeme, přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Pak vše promícháme. Zalijeme vodou minimálně do 3/4. Nezakryté vložíme do trouby na 150°C na 1,5 hodiny. Po dopečení zalijeme horkou vodou, aby se naředila šťáva.
3
Zelí: Do hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přidáme kysané zelí, které jsme vymačkali a pokrájeli. Zalijeme vodou. Osladíme cukrem a osolíme. Promícháme a dusíme do měkka (10-15 minut). Do hotového zelí nastrouháme na jemno bramboru, pro zahuštění. Dochutíme cukrem. Na závěr přidáme do zelí trochu sádla, aby se pěkně lesklo.
4
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cukr Kmín Kysané zelí Sádlo Sůl Vepřová plec Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Minipizzy

Minipizzy

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Efler z Ordinace a moderátorka rádia Blaník Lecká: Svatba na zámku!

Efler z Ordinace a moderátorka rádia Blaník Lecká: Svatba na zámku!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a…
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact