• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové se špenátem

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masíčko s omáčkou
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika
    • majoránka
    • bazalka sušená
    • oregáno sušené
    • 2
      lžíce hladká mouka
  • Palačinkové nudle
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Špenát
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto odpočinout. Poté na pánvy uděláme klasické palačinky.
2
Mezitím si osmahneme cibuli a nakrájíme maso na kostičky (menší kostičky budou rychleji hotové), nakrájené maso dáme na cibulku a restujeme. Až když není maso červené osolíme, opepříme a přidáme kmín, mícháme, aby se maso nepřipálilo, po asi 3 min přidáme mletou papriku, bazalku a oregano, stále restujeme a mícháme, pak přidáme jednu polévkovou lžici hl.mouky - zaprášíme maso, zamícháme a podlejeme teplou vodou a necháme vařit, občas zamícháme a podléváme vodou. Je lepší podlévat menším množstvím vody, ale častěji - vždy teplou vodou. Takto vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, uděláme slabší jišku - 1 dcl vody + 1 lžice hl.mouky - mouku rozmícháme ve vodě v hrnečku a nalijeme na maso, zamícháme a necháme chviličku zavařit.
3
Špenát - do kastrulku nalijeme trochu oleje (kdo chce může osmahnout cibuli), vložíme špenátový protlak a krátce povaříme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, trochu mléka a nakonec vmícháme jedno celé vejce.
4
Hotové palačinky nakrájíme na dlouhé asi 1cm široké nudle a můžeme začít servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Z mléka / sýra Vepřové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mletá sladká paprika Mletý kmín Olej Oregáno Pepř mletý Polohrubá mouka Špenátový protlak - mražený Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s…
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Vepřové se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact