• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřové s mrkví je výtečný pokrm plný vitamínů, který připravíte ze snadno dostupných surovin. Na české klasice školních jídelen si dle tohoto receptu obohaceného o zelený hrášek jistě pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřová pečeně
    • 4
      ks mrkev střední
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 250
      ml vývar zeleninový
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 150
      g mražený hrášek povolený
    • 1
      ks citron
    • sůl
    • pepř mletý
  • Brambory
    • 800
      g brambory typ B
    • 2
      lžíce pažitka nasekaná
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na tenké plátky.

RADA: Krájení cibule

2
V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Přidejte cibuli a po 3 minutách i mrkev. Nyní vše podlijte vývarem nebo vodou, osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Přiklopte poklicí a duste 20 minut.

RADA: Silný vývar

3
Přidejte hrášek a ještě 5 minut provařte. Přimíchejte citronovou kůru a dochuťte pár kapkami šťávy a případně ještě dosolte.
4
Brambory velmi dobře omyjte, případně oloupejte. Uvařte je v dostatečném množství osolené vody, aby byly lehce na skus. Slijte vodu, k horkým bramborám přidejte bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře. Hrnec přiklopte dobře přiléhající poklicí a dobře s ním zaklepejte, aby se vše promíchalo a trochu pomačkalo.

RADA: Jak oloupat brambory

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Kuře na bylinkové mrkvi

Kuře na bylinkové mrkvi

Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím

Vepřová panenka s karamelizovanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Citron Mletý kmín Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Pažitka Pepř mletý Petrželka Sůl Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
16
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Vepřové s hruškou a Hermelínem
Vepřové s hruškou a Hermelínem
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Vepřové s kedlubnou a česnekovými…
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Vepřové se smetanou a houbami s rýží
  • Recepty.cz
  • Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact