• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové nudličky na žampionech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • pórek
    • sádlo
    • hladká mouka Troška
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • oregáno
    • zakysaná smetana
    • 1
      ks okurka Malá nakládaná
    • 150
      g vepřové maso
    • 250
      g žampiony
    • maggi
    • sladká sojová omáčka (Heinz)
  • Příloha
    • těstoviny Nebo rýže

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osmahneme. Přidáme na proužky nakrájený pórek, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou. Až je vše měkké, přidáme ještě nadrobno nakrájenou nakládanou okurku, chvilku podusíme. Na závěr zalijeme zakysanou smetanou (nechte si ji před použitím stát v pokojové teplotě), dochutíme sladkou sojovou omáčkou, trošičkou worchesteru a můžeme dle chuti přidat maggi (my si na něm ujíždíme ;).

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

2
Jako přílohu můžete podávat těstoviny (např. farfalle - motýlky) - v tom případě je na závěr ještě na pánvi promíchejte s celou směsí. Nemáte-li chuť na těstoviny, určitě se k tomu bude hodit i rýže.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízečky s pórkem a žampiony

Řízečky s pórkem a žampiony

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kajucha | 4. 5. 2017 18:06

    tedy...už nikdy víc.... mě s tím doma poslali někam...je to na způsob falešné číny,ale tam se nedává tolik umělotiny. Tak že za mě a moji rodinu palec dolů

  • losejk | 8. 11. 2015 11:17

    Dělala jsem to už několikrát a moc nám to chutná, i dětem :-)

  • Katka | 22. 3. 2015 17:32

    Do měkka je do měkka,to je jasný!a kdyby byl napsaný nepřesný čas tak zas budete obecně nesnášet u receptů špatnou dobu dušení.Mně spíš vadí,když se nepíše kolik čeho se má dávat.

  • Nalim27 | 22. 3. 2015 14:20

    Recept zrovna zkouším, i když s drobnými ůpravami. Jen obecně na receptech nesnáším fráze typu "pečeme do hotova" nebo. "Dusíme do měkka". Já jsem chlap, potřebuju časový ůdaj třba 35 - 45 minut dle masa. No zkusím to dusit 35 minut a uvidíme

  • pavlina | 19. 3. 2015 11:18

    Vůbec to není dobrý. :-( Zrovna jsem to dovarila a jsem zvědavá jestli mi to budou jist.Je to divná kombinace :-( 3

  • perlos | 16. 2. 2014 18:32

    proč tu neni napsáno kolik čeho má být ? když jsem to nikdy nedělal tak nemužu vědět jak to má chutnat akolik čeho dochutit..vubec bych sem takový recepty nedával... :-X

  • Misa Rejholcova | 21. 12. 2013 13:42

    Varila jsem s necelych 400 gramu masa a vubec mi to nechutnalo.Pritel to sice snedl,ale taky rikal ze mu to moc nechutna.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 3. 2013 12:03

    ...taky by mě to zajímalo :-\

  • Olča | 14. 1. 2013 19:33

    Chtěla bych se zeptat na to, jestli platí 150 gramů masa nebo je to překlep? Přijde mi to divný, když žampionů je tolik. Děkuji za odpověď.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:06

    Dobré ;-)

  • Martina Hanušová | 19. 8. 2009 11:03

    Je to ňamka, ale dost mi to evokuje znojemskou, kterou teda úplně nemusím, takže to asi nebudu hned tak opakovat. Ale manžel nadšenej :-)

  • petulka | 10. 4. 2008 15:51

    Jdu na to...

  • Lucie | 2. 4. 2008 13:23

    výborný recept, ty okurky tomu dodají fakt dobrou chuť!! Moc doporučuji, velmi rychlé a opravdu moc dobré.

  • Anonym | 13. 3. 2008 17:25

    Skvělý oběd, rodinka mě pochválila. A stou smetanou souhlasím, když jsem začala vařit kysalici, tak jsem tam dala smetanu z lednice a vždy se mi zdrcla, až jsem ji nechala "zteplat" tak se to povedlo.

  • SiSa | 9. 12. 2006 19:36

    Díky za pochvalu receptu, je to můj první veřejný :) Doufám, že vám to bude chutnat, my jsme si pomlaskávali. A s tou smetanou je to opravdu kvůli tomu, aby se "nezdrcla".

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:22

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat, aby se nesrazila v jídle, proto by měla mít zakysaná smetana pokojovou teplotu. To jsem někde četla.

  • Aninka | 5. 12. 2006 17:54

    To je moc dobrý recept. A co se týká zakysané smetany, měla by mít pokojovou teplotu, aby se v pokrmu nezkazila, aspon jsem to někde četla.

  • Iveta Bílková | 5. 12. 2006 15:35

    Proč musí mít zakysaná smetana pokojovou teplotu? Já dávám přímo z lednice a neviděla jsem problém. Recept je zajímavý a určitě vyzkouším. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Maggi Okurka Oregáno Pepř mletý Pórek Sádlo Sladká sojová omáčka Sůl Těstoviny Vepřové maso Worcestrová omáčka Zakysaná smetana Žampiony

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Domácí chleba

Domácí chleba

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

42
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
36
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
24
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
22
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Sexy Perkausová a Gavriely i polibek Absolonové

Divoký večírek pořadu Showtime: Sexy Perkausová a Gavriely i polibek Absolonové

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Vepřové na zelenině
Vepřové na zelenině
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact