• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové na pomerančích

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule (velké, nakrájené na kolečka)
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z jednoho pomeranče)
    • 1,50
      kg vepřová plec (stočené jako roláda)
    • 750
      ml bílé víno - suché
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks rajče (velké, zralé)
    • 1
      ks pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso mezitím potřete paprikou, pepřem a solí. Vraťte do kastrolu, přidejte hořčici, bylinky a rajče a zakryté duste 5 až 10 minut. Podlijte vínem a na velmi mírném plameni duste, až bude maso úplně měkké, asi dvě hodiny. Během dušení několikrát obraťte. Asi po hodině přípravy přilijte pomerančovou šťávu a přidejte kůru. Dochuťte, nakrájejte a můžete podávat.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Dijonská hořčice Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Rajče Šalvěj Sůl Tymián Vepřová plec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Mazanec II.

Mazanec II.

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Naše laskonky

Naše laskonky

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

213
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
60
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
49
Houbový kuba II.
Houbový kuba II.
47
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
42
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na pánvi
Vepřové na pánvi
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rozmarýnu a pepři
Vepřové na rozmarýnu a pepři
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact