• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • kmín
    • 1500
      g brambory
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks sladká smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme.
2
Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a opět dáváme vrstvu brambor, posolíme, pokmínujeme a všechno zalijeme sladkou smetanou.
3
Pečeme asi 1 hod. a těsně před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem. Jako přílohu můžeme použít hlávkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Kroupa | 19. 3. 2008 12:57

    Výborný dík za recept!

  • Eliška Mlynářová | 28. 1. 2007 16:00

    Maso jsem orestovala,brambory jsem nastrouhala na plátky,přidala cibuli a pórek zalila smetanou,zasypala nivou a eidamem. Je to dobrota nezůstalo vůbec nic.Příště přidám ještě žampióny.

  • Alžběta Adamíčková | 25. 1. 2007 18:29

    Koťas díky, to byl dobrý typ s tou předpřípravou, jen si člověk zadělá strašnýho nádobí.. :-) ale jinak pochoutka mňam mňam

  • LADISLAV KOTÁSEK | 14. 1. 2006 09:01

    lepe je maso nejdříve prudce orestovat a brambory uvařit ve slupce pak, lépe nasají zálivku a já to zalívám omáčkou se smetany,nivy,sýra a másla.jinak je to super a nikdy nezbude ani kousek ikdyž se toho vaří čím dál víc. kotas

  • Katka | 15. 9. 2005 13:45

    To s tím alobalem je fakt lepší, protože jinak je maso děsně tuhé. Ale manžel si toto jídlo zamiloval :o)

  • Jana Kozlová | 22. 1. 2005 15:22

    Je to mnamka děláme to sice trochu jinak (tedy bez kmínu) ale každý to u nás prostě miluje. Vlastně necháme brambory s masem pod alobalem do měkka a smíchame smetanu se sýrem a přelijeme dáme odkryte do trouby a pečemu do zružovění vrchu. Mnam zitra to dělám na oběd

  • Anonym | 22. 1. 2005 13:39

    To je ale mňamka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Sladká smetana Sůl Tvrdý sýr Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Turecký med

Turecký med

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

744
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
642
Máslové řízky
Máslové řízky
547
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact