• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • kmín
    • 1500
      g brambory
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks sladká smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme.
2
Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a opět dáváme vrstvu brambor, posolíme, pokmínujeme a všechno zalijeme sladkou smetanou.
3
Pečeme asi 1 hod. a těsně před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem. Jako přílohu můžeme použít hlávkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Kroupa | 19. 3. 2008 12:57

    Výborný dík za recept!

  • Eliška Mlynářová | 28. 1. 2007 16:00

    Maso jsem orestovala,brambory jsem nastrouhala na plátky,přidala cibuli a pórek zalila smetanou,zasypala nivou a eidamem. Je to dobrota nezůstalo vůbec nic.Příště přidám ještě žampióny.

  • Alžběta Adamíčková | 25. 1. 2007 18:29

    Koťas díky, to byl dobrý typ s tou předpřípravou, jen si člověk zadělá strašnýho nádobí.. :-) ale jinak pochoutka mňam mňam

  • LADISLAV KOTÁSEK | 14. 1. 2006 09:01

    lepe je maso nejdříve prudce orestovat a brambory uvařit ve slupce pak, lépe nasají zálivku a já to zalívám omáčkou se smetany,nivy,sýra a másla.jinak je to super a nikdy nezbude ani kousek ikdyž se toho vaří čím dál víc. kotas

  • Katka | 15. 9. 2005 13:45

    To s tím alobalem je fakt lepší, protože jinak je maso děsně tuhé. Ale manžel si toto jídlo zamiloval :o)

  • Jana Kozlová | 22. 1. 2005 15:22

    Je to mnamka děláme to sice trochu jinak (tedy bez kmínu) ale každý to u nás prostě miluje. Vlastně necháme brambory s masem pod alobalem do měkka a smíchame smetanu se sýrem a přelijeme dáme odkryte do trouby a pečemu do zružovění vrchu. Mnam zitra to dělám na oběd

  • Anonym | 22. 1. 2005 13:39

    To je ale mňamka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Sladká smetana Sůl Tvrdý sýr Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Čebureky II.

Čebureky II.

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
20
Palačinky
Palačinky
18
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact