• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso s hráškem na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso s hráškem na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso s hráškem na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta (Plec)
    • 350
      g mražený hrášek
    • 200
      g smetana 12% Sladká 150 - 200 g
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox Kousek
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme sáček zmraženého hrášku, chvíli dále dusíme.
2
Pak maso s hráškem zahustíme moukou, rozmíchanou se smetanou a trochou vody. Zvolna necháme provařit,občas promícháme.
3
Příloha - vařené brambory. Doporučuji pohlídat měkkost masa před přidáním hrášku, aby nebylo ve finále rozpadlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní maso s hráškem

Přírodní maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kozanda | 6. 2. 2014 11:44

    vypadá divně, ale chutná skvěle! (přidávám ještě trošku kukuřice, aby to bylo aspoň víc barevnější :D )

  • pippiva
    pippiva | 1. 6. 2011 14:43

    Vyborne, ma tchyne dela temer totozny recept, jen bez smetany. Takze bylo na me abych vyzkousela se smetanou ;-) . I kdyz jsem mela vic hrasku nez masa, bylo to vyborne, jako prilohu jsem dala ryzi.

  • Eva | 16. 8. 2006 12:53

    Doporucuju do toho pridat i strouhanou nivu...chutna to docela dobre ;o)

  • Michaela Atherton | 27. 7. 2006 15:15

    Diky moc, Andreo, ja tu skutecne sezenu pouze Cream nebo Double cream. Zadna sladka ani kysela tu neni. Tudiz pouzivam pouze tuto normalni smetanu nebo taky vse nahrazuji Bilym ci Reckym jogurtem, hlavne salaty. Je to obcas v zahranici tezke najit ruzne ingredience a recept potom neni zrovna dvakrat chutove ani vzhledove stejny.

  • Aninka | 26. 7. 2006 19:20

    Taky dobrý recept na oběd.

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:10

    Pani MIchaela, ani u nás v Spanielsku sa nepredáva "sladká" smotana. To je tá "normálna".U nás ale neexistuje kúpit kyslú smotanu (Crème Fraiche). Segedínsky gulás varíme s normálnou, do Borscu dáme v tanieri Grécky jogurt a chutí nám to viac, ako "originálny" recept.

  • Michaela Atherton | 26. 7. 2006 15:57

    sladkou smetanu u nas nesezenu, jen normalni. Da se to ochutit cukrem ci necim jinym?

  • Maruš | 26. 7. 2006 11:38

    S kukuřicí jsem ještě nedělala,chystám se vyzkoušet s fazolovými lusky a dochutit-ocet+cukr.Ale pokud máte v oblibě kukuřici,zkuste to.Jen se déle vaří než hrášek,tak snad přidat hned na začátku.

  • Irena Klasová | 26. 7. 2006 09:27

    Dá se místo hrášku použít i kukuřice? Hrášek totiž nemusím:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Masox Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Vepřové maso na paprice
Vepřové maso na paprice
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s petrželí
Vepřové maso s petrželí
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso s hráškem na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact