• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kousíčky v bramborové peřině

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • 1
      kg vepřové maso plecko
    • 3
      ks cibule střední
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • pepř celý mletý
    • sůl
    • 1
      dl bílé víno
    • kari cca půl kávové lžičky
    • 125
      ml zeleninové lečo nebo jinou nakládanou zeleninu
    • 0,25
      ks řapíkatý celer
    • 1
      balíček sýr na zapečení - není nutný
    • 125
      ml smetana lehká, stačí i mléko

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu promícháme a pár minut necháme uležet.
2
Mezitím osmahneme cibuli na oleji. Pak přidáme na osmahnutou cibulku maso a nakrájený celer řapíkatý na kolečka. Až je maso osmažené, zmírníme oheň a přidáme kari. Pak vše zalejeme sterilizovaným lečem (zeleninou), přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme. (Občas promícháme).
3
Během této doby vyskládáme vyšší pekáč, (vymazaný ze spoda olejem), na kolečka nakrájenými brambory, až přikryjeme celé dno. Kolečka brambor jsou cca 0,5 cm tlusté. Brambory osolíme. Na vrstvu brambor položíme směs masa a zeleniny a znovu přikryjeme kolečkama brambor. Přidáme další vrstvu směsi masa a zeleniny a znovu brambory. Tak postupujeme, dokud nenaplníme pekáč. Horní vrstva je bramborová. Na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody.
4
Pečeme pod pokličkou v troube na 200 stupňů cca 45 min (odhad, musí se hlídat), pak pokličku odejmeme a pokud je maso měkké, zalijeme trochou smetany a bez pokličky zapečeme, tak aby horní vrstva brambor začala lehce hnědnout. Dle chuti můžeme vše zasypat sýrem a na závěr zapéct. Podáváme s úsměvem. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Zdravě i chutně Zelenina Vepřové Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Kari Pepř celý Řapíkatý celer Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
29
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
26
Kuře tandoori
Kuře tandoori
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact