• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kostky v karamelu

autor: klara.morev@centrum.cz
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kostky v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlé
    • sůl Trochu
    • pepř mletý
    • 2
      dl vývar
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • brandy Trochu

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme a přidáme cukr. Ten stále mícháme, až se rozpustí. Hned vložíme kostky masa, které za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nebude maso i cukr krásně hnědý. Ale pozor, abychom cukr nepřipálili, to by bylo jídlo hořké! Kastrol odstavíme a přidáme veškeré uvedené koření. Zamícháme, dáme na plotnu a přilijeme polovinu vývaru.
2
Pak dosolíme a přidáme dle chuti čerstvě namletý pepř a sojovou omáčku. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, ale často mícháme. Když je maso měkké a chceme trošku více sosu, do druhé poloviny studeného vývaru dáme lžičku solamylu, promícháme a vlejeme na maso, přidáme malou stopičku brandy a mícháme, až se šťáva bude nabalovat na maso. A to je ta správná konzistence.
3
Kdo má rád prorostlejší maso, je možné a velmi chutné použít pěkný bůček. Jinak je postup naprosto stejný.
4
Podáváme s vařenou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Jablka v karamelu

Jablka v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2012 18:41

    Tak za tímto nenápadným receptem se skrývá něco geniálního!! Karamel a kardamom k sobě nádherně pasují, se zbytkem ingrediencí vytváří úplně geniální omáčku. Toto je přesně ten recept, kterému nejen že se dá jednička, ale i ho budu doporučovat známým a vařit vždy, když budu chtít na někoho udělat dojem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cukr krupice Kardamom mletý Koriandr - mletý Olivový olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová kýta Vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Mazané řízky

Mazané řízky

Maďarská variace

Maďarská variace

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

48
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
30
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
28
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým…
23
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na žampiónech
Vepřové kotlety na žampiónech
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact