• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vepřový guláš

Suroviny

3 porce
    • 700
      g vepřové koleno vykostěné
    • sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 250
      ml voda cca
    • 1
      lžíce zázvor najemno nastrouhaný
    • 1
      lžíce česnek najemno nastrouhaný
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks cibule velká nebo 2 střední
    • 3
      stroužek nasekaný česnek

Postup přípravy receptu

1
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na následné podlévání při pečení, takže použijeme ne moc velký hrnec, do kterého jí nemusíme lít mnoho.
2
Po povaření koleno vyndáme a dáme do zapékací mísy (pekáčku nebo remosky), kam jsme před tím na dno nasypali pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vývar ponecháme.

RADA: Krájení cibule

3
V misce smícháme lžíci najemno nastrouhaného zázvoru a česneku, sójovou omáčku a asi 4 lžíce vývaru. Touto směsí přelijeme předvařené koleno položené kůží dolů v zapékací míse. Koleno podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu, za občasného přelití šťávou z masa a případného podlití zbylým vývarem dle potřeby.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Pak koleno otočíme kůží nahoru a dopékáme pod poklicí doměkka. Přeléváme šťávou z masa, podléváme dle potřeby a ke konci dopečeme krátce do barvy, již bez poklice. Podáváme dle chuti s noky nebo knedlíky, špenátem, zelím...

RADA: Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Cikánské koleno

Cikánské koleno

Grilované vepřové koleno

Grilované vepřové koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Nasekaný česnek Nové koření Pepř celý Sojová omáčka Sůl Vepřové koleno Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční štola

Vánoční štola

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
33
Kuře na paprice
Kuře na paprice
30
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
27
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…
23
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno marinované
Vepřové koleno marinované
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostky v karamelu
Vepřové kostky v karamelu
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno na zázvoru a česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact