• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks kapusta malá
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rajče
    • 200
      g uzený sýr
    • 1
      dl slunečnicový olej pod maso
    • 500
      g brambory
    • pepř celý
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli, přisypeme lžíci solamylu, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut marinovat.
2
Plech vymastíme olejem, posypeme solí a naklademe na něj napůl rozříznuté syrové brambory a dáme péct při 200°C na cca 35 minut.
3
Na rozpálenou hlubší pánev s trochou oleje vložíme marinovanou směs masa, česneku a cibule a za průběžného míchání vaříme. Když je maso měkké a cibule pustila dostatek vody, přidáme na kousky nakrájenou kapustu a dále vaříme až do jejího mírného změknutí. Poté přilijeme smetanu, povaříme, necháme lehce zredukovat a přisypeme nastrouhaný sýr. Odstavíme popř. dochutíme.
4
Měkké brambory posypeme solí, opepříme, dle chuti přidáme sušené bylinky dle libosti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Eintopf Vepřová plec z trouby

Eintopf Vepřová plec z trouby

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anevanu | 15. 7. 2015 16:38

    rajčata a druhá cibule je jako obloha na talíři tedy podle fotky

  • anevanu | 15. 7. 2015 16:37

    rajčata a druhá cibule je na ozdobu talíře jako obloha.Tedy došlo mi to až podle fotky :-P

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 2. 7. 2015 17:51

    Kdy a kam patří rajčata,uvedená v ingrediencích?Snad pod maso při dušení?A ta druhá cibule? Všechno už mám koupené,tak zítra uvařím.

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:38

    nejdříve jsem neměla důvěru protože z kapusty jsem ještě nevařila,ale spojení chuti všech surovin je naprosto dokonalé.Recept je dobře napsán ,jen mi chvilku trvalo ,než mě došlo,že rajče a jedna cibule je na oblohu

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • blaba1
    blaba1 | 22. 11. 2013 07:58

    moc dobré chutnalo nám :o)

  • Dominik | 19. 11. 2012 12:57

    Tak přátelé naprostá lahoda, jen jsem místo oleje na smažení použil špek, a určitě jsem neudělal chybu, jediná poznámka k receptu, nešetřte solí, ale recept na jedničku, příprava mi trvala cca hodinu. Dobrou chuť

  • Janěnka | 4. 8. 2011 16:22

    Já to jedla, já to jedla!A byla to lahoda!! ;-) Vřele doporučuji těm, kdo milují "piplání" s jídlem k dokonalé souhře ingrediencí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kapusta Mořská sůl Pepř celý Rajče Slunečnicový olej Smetana 12% Solamyl (bramborový škrob) Uzený sýr Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Tatarka

Tatarka

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

160
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
15
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
13
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Eliška Balzerová hvězdou módní přehlídky: Převálcovala mladší modelky!

Eliška Balzerová hvězdou módní přehlídky: Převálcovala mladší modelky!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová roláda
Vepřová roláda
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda s cuketovou náplní
Vepřová roláda s cuketovou náplní
  • Recepty.cz
  • Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact