• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks kapusta malá
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rajče
    • 200
      g uzený sýr
    • 1
      dl slunečnicový olej pod maso
    • 500
      g brambory
    • pepř celý
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli, přisypeme lžíci solamylu, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut marinovat.
2
Plech vymastíme olejem, posypeme solí a naklademe na něj napůl rozříznuté syrové brambory a dáme péct při 200°C na cca 35 minut.
3
Na rozpálenou hlubší pánev s trochou oleje vložíme marinovanou směs masa, česneku a cibule a za průběžného míchání vaříme. Když je maso měkké a cibule pustila dostatek vody, přidáme na kousky nakrájenou kapustu a dále vaříme až do jejího mírného změknutí. Poté přilijeme smetanu, povaříme, necháme lehce zredukovat a přisypeme nastrouhaný sýr. Odstavíme popř. dochutíme.
4
Měkké brambory posypeme solí, opepříme, dle chuti přidáme sušené bylinky dle libosti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Eintopf Vepřová plec z trouby

Eintopf Vepřová plec z trouby

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anevanu | 15. 7. 2015 16:38

    rajčata a druhá cibule je jako obloha na talíři tedy podle fotky

  • anevanu | 15. 7. 2015 16:37

    rajčata a druhá cibule je na ozdobu talíře jako obloha.Tedy došlo mi to až podle fotky :-P

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 2. 7. 2015 17:51

    Kdy a kam patří rajčata,uvedená v ingrediencích?Snad pod maso při dušení?A ta druhá cibule? Všechno už mám koupené,tak zítra uvařím.

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:38

    nejdříve jsem neměla důvěru protože z kapusty jsem ještě nevařila,ale spojení chuti všech surovin je naprosto dokonalé.Recept je dobře napsán ,jen mi chvilku trvalo ,než mě došlo,že rajče a jedna cibule je na oblohu

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • blaba1
    blaba1 | 22. 11. 2013 07:58

    moc dobré chutnalo nám :o)

  • Dominik | 19. 11. 2012 12:57

    Tak přátelé naprostá lahoda, jen jsem místo oleje na smažení použil špek, a určitě jsem neudělal chybu, jediná poznámka k receptu, nešetřte solí, ale recept na jedničku, příprava mi trvala cca hodinu. Dobrou chuť

  • Janěnka | 4. 8. 2011 16:22

    Já to jedla, já to jedla!A byla to lahoda!! ;-) Vřele doporučuji těm, kdo milují "piplání" s jídlem k dokonalé souhře ingrediencí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kapusta Mořská sůl Pepř celý Rajče Slunečnicový olej Smetana 12% Solamyl (bramborový škrob) Uzený sýr Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
14
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
14
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
14
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová roláda
Vepřová roláda
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda s cuketovou náplní
Vepřová roláda s cuketovou náplní
  • Recepty.cz
  • Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact