• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

autor: palminava
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • vepřová kýta
    • 150
      g sušené švestky
    • 3
      ks jablka červená
    • 600
      g brambory
    • 4
      snítka rukola
    • 1
      špetka mořská sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      ks koření na vepřovou pečeni
    • 500
      ml pivo - černé
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 50
      g rozpuštěné máslo
    • 10
      ks hřebíček
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
1. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5 ostrými párátky. Do masa vetřeme sůl a pepř a posypeme kmínem a kořením na vepřovou pečeni. Takto maso orestujeme (zatáhneme) na připravené rozpálené pánvi s olivovým olejem, a to ze všech stran. Připravíme si nádobu na pečení tak, že do ní vlijeme lžíci olivového oleje a uložíme zatáhnuté maso, vložíme do trouby. Za cca 3-5 minut podlijeme vodou do poloviny výšky masa. Necháme péct. Po 60 minutách maso otočíme.
2
2. Na osminky nakrájíme 3 jablka, vyjmeme jadřince. Připravíme si nádobu na omáčku z jablečného pyré. Rozpustíme v ní 50-100 g másla, vsypeme jablka a zlehounka orestujeme, pomalu dolijeme 500 ml černého piva (černý Kozel) tak, ať příliš nepění, vsypememe hřebíček (8-10 ks), lžičku mleté skořice, necháme 10 minut provařit na mírném ohni. Následně, po vyjmutí všech hřebíčků, obsah nádoby rozmixujeme tyčovým mixérem.
3
3. Uvaříme si oloupané brambory a nakrájíme brambory na širší dukátky.
4
4. Po cca 100 minutách pečení dolijeme připravenou omáčku z jablečného pyré a přidáme 2 stroužky lisovaného česneku, promícháme. Necháme dopéct 20 minut.
5
5. Na připravený nahřátý talíř ukrojte plátek masa s krásnou kresbou nádivky, uložte vařené brambory alá Ital v kuchyni okolo masa a zalijte omáčkou, na to rozsypte nákrajenou snítku rukoly.
6
6. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Vaření Mixování Dietní Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Extra panenský olivový olej Hřebíček Jablka Kmín Koření na vepřovou pečeni Mořská sůl Pepř mletý Pivo - černé Rozpuštěné máslo Rukola Skořice - mletá Sušené švestky Vepřová kýta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Sýrové kuličky
Sýrové kuličky
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vepřová plec s krémovou omáčkou,…
Vepřová roláda
Vepřová roláda
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda na rajčatech
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact